5 tips om je haargroei te stimuleren!


haargroei

Het hebben van prachtig lang haar is een wens die veel vrouwen koesteren. En ik moet bekennen: Ik doe er ook aan mee. Op een of andere manier wil dat bij mij niet zo vlotten. Mijn haar is dun en het lijkt niet langer te groeien dan mijn schouders. Hoe doen andere vrouwen dat? Vraag ik mezelf soms af. Hier zijn in ieder geval een aantal tips om je haargroei te stimuleren en het langer te laten groeien.

Ook interessant: De beste tips om klitten uit je haar te halen.

Oké we kennen allemaal de volgende tips en tricks wel zoals;

  • Het verkrijgen van vitamine D door de zon op te zoeken (Wil die gevonden worden?)
  • Vitamine B(12) supplementen slikken.
  • Niet te vaak wassen omdat het de natuurlijke oliën wegneemt.
  • Gezond eten.
  • Regelmatig de puntjes knippen
  • Drink regelmatig water
  • Niet te vaak producten of apparaten gebruiken die je haar beschadigen

Als je een groot aantal van deze punten navolgt is dat helemaal prima, maar dit geeft tot dusver niet echt het zichtbare resultaat waar je op hoopt. Klaar voor het echte werk? Hier een aantal andere tips om de haargroei te stimuleren!

Gezondheid

Zorg dat je lichaam gezond is. Eet gezond zodat je genoeg voedingstoffen binnenkrijgt. Als je lichaam voedingstoffen mist kan je haar sneller uitvallen. Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende slaapt omdat je haar s’ nachts sneller groeit. Gun het rust. Ook dien je voldoende te drinken. Als je lichaam gehydrateerd is zal het haar minder snel uitvallen. Dorre plantjes verliezen ook bladeren.

Masseer je hoofdhuid

Het is raadzaam om een keer in de paar dagen je hoofdhuid te masseren. Dit kun je doen met een olie, maar als je geen vettige coupe wil creëren is het geen probleem om je hoofdhuid eau naturel te masseren. De massage zorgt er namelijk voor dat de opgehoopte gifstoffen worden verwijdert omdat je de bloedcirculatie stimuleert. Een goede tip is om de inversion methode te gebruiken. Deze methode zou je haar tot 2-3 cm laten groeien in een week! Op yt zijn veel instructiefilmpjes te vinden.

Verlaag je stress

Het zal je vast bekend in de oren klinken dat stress een oorzaak is van haaruitval. Maar hoe zorg je dat jij je stress kan verlagen? Ik snap dat het moeilijk is om dagelijkse stressvolle invloeden te laten verdwijnen, maar door bijvoorbeeld te mediteren kan je dit wel verlagen en het helpt je innerlijke zelf rustig te stemmen. Een kop thee en een 3x diep ademhalen tijdens benarde situaties wil ook nog wel eens helpen.

Aloë vera

Ik heb een haargroeimiddeltje op basis van Aloë vera. Ik ben té ongeduldig om dit elke dag op mijn hoofdhuid te smeren, maar het werkt wel! Aloë vera is dé plant die je haargroei stimuleert. Je kunt bijvoorbeeld een maskertje maken met 25 ml Aloë vera en 25 ml kokosolie. Zo wordt je haar gehydrateerd en gevoed. Laat het een uur intrekken voor het beste resultaat. Als je dit een aantal keer per week herhaalt zul je al snel zien dat je haar sneller groeit.

Bizarre haargroeimiddeltjes

Op verschillende haar fora wordt gezweerd bij knoflook, ui en het antischimmel medicijn Canesten gyno. Het schijnt te werken, maar vooralsnog houdt ik het liever bij Aloë vera! haha.

Lees ook: 3 ultieme tips voor een gezonde huid in de winter!

 Elitedaily.com

 

Recent Posts