Tips om nieuwe vrienden te maken nu je volwassen bent


Door de jaren heen heb je waarschijnlijk vrienden zien komen en gaan. Een deel van deze vrienden blijven slechts een bepaalde periode bevriend met jou, maar sommige vrienden zijn voor altijd. Toen we jonger waren was het makkelijk om vrienden te maken via school, studie of een sportclubje. Als volwassene heb je echter andere mogelijkheden om nieuwe vrienden te maken. In dit artikel vindt je handige tips!

Mensen in de twintig of dertig hebben het vaak druk met hun carrière of jong gezin. Vriendschappen verwateren vaak omdat deze leeftijdsgroep vaak weinig tijd heeft of omdat ze steeds minder gemeen hebben met oude vrienden. Hoe dan ook; je bent op zoek naar een nieuw maatje.

De sportschool

Als je vaak de sportschool bezoekt is het vaak ieder voor zich. Oortelefoontjes in en gaan. Toch kun je nieuwe mensen leren kennen door een praatje te maken of je op te geven voor groepslessen. Vraag bijvoorbeeld aan iemand waar hij/zij die sportbroek gekocht heeft of tips welke apparaten je het beste kunt gebruiken om een doel te bereiken.

Het schoolplein

Heb je kids? Dan is het schoolplein de ideale manier om nieuwe contacten te leggen. Moeders staan altijd in groepjes te wachten tot hun kroost naar buiten komt. In de tussentijd kun jij je bij een groepje voegen om ‘het laatste nieuws’ door te nemen. Je kunt ook je kinderen inzetten d.m.v. playdates.

Een club of workshop

Geef je op bij een club of workshop. Je komt vanzelf aan een grote tafel te zitten met iedereen om je heen. Zo kun je bijvoorbeeld ook je hulp aanbieden bij het maken van dat ene kerststukje als je ziet dat iemand er niet uitkomt.

Uitgaan

Als je als volwassene uitgaat is dat anders dan uit je tiener bestaan. Maar geloof me, de gekke dingen (onder invloed) gebeuren nog steeds. Als je met een, – of meerdere vrienden naar de kroeg of feest gaat kom je vast en zeker nieuwe leuke mensen tegen!

Via via

Ga een activiteit doen met een goede vriendin en vraag of ze nog meer mensen wil uitnodigen om mee te doen. Nieuwe contacten gegarandeerd!

Internet communities

Op internet kun je vaak online clubjes vinden die gericht zijn op een specifiek element. Zoek bijvoorbeeld een facebook groep op waar je over je Main Coon kat kunt praten. Wie woont er nog zo’n grote liefhebber van dit katten ras bij jou in de buurt.

Recent Posts