5 tips om relaties op afstand te onderhouden


relaties

Hier in het verre zuiden is het moeilijk om contact met familie en vrienden in Nederland te (onder)houden. In sommige gevallen was uit het oog, uit het hart zeker van toepassing. Gelukkig kan ik altijd terecht bij mijn familie en de goede vrienden die ondanks de lange afstand nog altijd contact willen houden. Maar hoe kan je nou zorgen voor een leuk contact op afstand? Wat kun je doen om jouw waardering van vriendschap of liefde te laten blijken terwijl je niet zomaar even langs kunt gaan? Ik geef vandaag de beste tips die je kunt ondernemen om goede relaties op afstand te onderhouden.

Online communicatie

Anno nu is het heel normaal om dagelijks contact te hebben met mijn maatjes uit Nederland. En dit doe ik dan online. Je kunt bijvoorbeeld skypen, facebooken of whatsappen. Ik bel ook vaak via viber. Dit is een soort bel app zoals je die kent via whatsapp. Maar dan is de kwaliteit iets beter en hebben ze leuke poezen stickers haha.

Kaartje sturen

Met verjaardagen of gewoon zomaar is het leuk om een kaartje te sturen. Dit doe ik via Kaartenwereld.nl. Zo had ik onlangs twee jarigen, namelijk; mijn moeder en een van mijn beste vrienden. Ik heb hen verrast met een leuke kaart en een grote doos chocolade! Voor zowel als je in het buitenland of gewoon in Nederland woont is dit makkelijk om te bestellen en te verzenden. Via deze site kun je makkelijk aangeven wanneer je jouw kaart en/of cadeau wil verzenden zodat deze altijd op de gewenste datum bij de ontvanger arriveert. Extra leuk: Ja kan kaarten met snoepjes versturen! Zo kreeg mijn moeder een kaart met snoep muisjes en mijn vriendin een kaart met snoepstaafjes! Een ideale manier om relaties op afstand te onderhouden

Vriendenboekje

Laat je vrienden, geliefde of familie iets liefs opschrijven in een vriendenboekje. Zo kan je wanneer het even tegenzit alle lieve wensen terug lezen. Bel ze op en herinner ze dat je hun stukje aan het lezen bent. Zo laat je blijken dat je nog steeds erg veel om ze geeft en dat het niet uitmaakt waar je bent en hoe ver de afstand is.

Stuur flessenpost

Als je dicht bij de zee of een rivier woont is het leuk om een flessenpost te maken. Niet dat deze ooit bij de gewenste persoon zal aankomen, maar just in case; maak een foto of filmpje van je brief en stuur dit op naar de speciale personen in je leven. Ze zullen gegarandeerd een happy feeling krijgen! Wie weet vind iemand anders jouw flessenpost en contacteert deze persoon je via email (die je natuurlijk in het briefje hebt achter gelaten) Misschien eindigt je fles wel in Mexico.

Neem cadeautjes mee

Als je terug naar je hometown gaat, of juist op reis; Dan kun je souverniertjes meenemen voor je relaties. Neem iets mee wat typisch is voor de omgeving waar je bent. Een delicatesse of een beeldje. Sneeuw- en glitterbollen doen het ook altijd goed. Vanuit Nederland kun je het beste kaas, stroopwafels, pepernoten en drop meenemen. Delftsblauw of een houten tulp vinden de meeste buitenlanders ook prachtig!

Peachlife.nl

Recent Posts