9 Slimme tips om online geld te verdienen


onlinegeldverdienenheader

Door de komst van internet zijn de mogelijkheden om geld te verdienen enorm toegenomen. Je kunt namelijk heel eenvoudig geld verdienen vanuit je luie stoel. Je hoeft maar even te Googlen en de succesverhalen vliegen je om de oren.

Vooruit: je moet er wel tijd en energie insteken én geduld hebben. Want je verdient niet van de één op andere dag opeens bakken met geld. Maar als je op meerdere paarden wed, kun je veel geld verdienen.

Start een blog

De meest voor de hand liggende en daardoor ook heel haalbaar voor de meeste mensen. Begin een blog over je hobby, je werk of bijvoorbeeld je kledingstijl. De enige echte skill die je nodig hebt, is dat je foutloos kunt schrijven. Een website kun je aan het begin prima via een gratis tool maken. Kost het je ook nog eens niets.

Om geld te verdienen met je blog moet je natuurlijk wel een aantal unieke bezoekers per maand hebben, dus geen 200. Ook is het belangrijk dat je aan de slag gaat met je SEO van zowel je artikelen om beter vindbaar te worden in Google, maar ook van je website URL zodra je je een eigen domein hebt. Dit kun je o.a. doen door op grote website met hoge SEO scores met je link te komen. Zorg dat je geïnterviewd wordt door de krant en dat ze vervolgens een linkje naar je website erbij zetten.

Yes, dat is haalbaar. De Facebookgroep RuM is een verzamelbak aan journalisten die daar dagelijks tientallen oproepen plaatsen waarin ze op zoek zijn naar kandidaten. Voor je het weet sta je met een interview én een linkje op bijvoorbeeld het AD.nl.

Begin een (Instagram)cursus

Elk mens is uniek en beschikt over een bepaald talent. Of je nu de lekkerste taarten bakt, mooi kunt schilderen of de mooiste keramische schaaltjes van Nederland maakt. Wat je talent ook is; er zijn genoeg mensen die maar al te graag iets willen leren.

Maak een online cursus en zorg voor wat promotie erom heen, zodat je genoeg deelnemers hebt. De laatste tijd worden veel cursussen via Instagram gegeven, denk bijvoorbeeld aan

C-Academy. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om een cursus op te zetten via andere tools of platformen.

Schrijf een e-book

Altijd al de droom gehad om een eigen boek te schrijven? Dan is dit je kans. Ga aan de slag met je eigen e-book en verspreid het online, zodat mensen het kunnen aanschaffen.

onlinegeldverdienen2

Verkoop je foto’s

Ben je een (hobby)fotograaf en maak je regelmatig mooie foto’s? Die kun je ‘verkopen’ aan talloze stock fotobanken.

Ga op zoek naar werk in de marketingcommunicatie sector

Veel werkzaamheden uit de marketingcommunicatie sector kun je eenvoudig vanuit huis uitvoeren. Denk aan vertalingen, copywriting of social media advertising. Werkzaamheden die je overal ter wereld kunt uitvoeren zolang je maar internet hebt.

Bouw een webshop met affiliatie links

Oké, dit vergt een investering want je moet een webshop bouwen en geld uitgeven aan marketing. Je bouwt een webshop die net zo veel lijkt op een echte webshop, echter als iemand een product daadwerkelijk wilt shoppen, wordt diegene naar de webshop geleid waar het item oorspronkelijk vandaan komt. Door middel van affiliatie links achter elk item ontvang je over elk gekocht product een bepaalde commissie. Vaak is dat 10%. Hoe meer mensen die jou “webshop” iets kopen in de oorspronkelijke webshop, hoe meer geld je verdient. Een voorbeeld hiervan is Fashionchick.

Maak een informatieve website

Als je het liever wat eenvoudiger wilt aanpakken en niet te veel geld wilt investeren, kun je een simpele website bouwen met daarop bepaalde informatie rondom bijvoorbeeld het parkeerbeleid, evenementen of voorzieningen in een bepaalde wijk.

Een voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld parkereninRoermond.nl. Een simpele website met allemaal advertenties. Hoe meer bezoekers, hoe meer je verdiend.

onlinegeldverdienen1

Start met een webshop

Of je nu producten inkoopt via China of zelf producten maakt die je verkoopt in je webshop, dat maakt niet uit. Zolang je maar genoeg marge hebt, zodat je er genoeg aan verdiend.

Online geld verdienen via social media

Het is heel eenvoudig. Via affiliatie links kun je op social media eenvoudig geld verdienen. Helaas is de laatste tijd wel het beleid aangepast en zijn veel bedrijven strenger geworden. Echter kun je via Pinterest nog steeds heel eenvoudig geld verdienen. Je maakt een nieuwe pin aan en plaatst daar een affiliatie link achter. Zodra iemand iets koopt via jouw link, verdien je daar geld mee.

Zo. Met deze 9 tips om online geld te verdienen kom je al een heel eind. Uiteraard kun je nog altijd besluiten om je spaargeld in depositorekeningen te zetten. Je zet je spaargeld voor – een door jou te kiezen termijn vast – en vervolgens ontvang je daar meer rente over dan wanneer je het op de spaarrekening laat staan. Mocht je wat meer risico willen nemen, kun je altijd nog besluiten te gaan beleggen. Daar zijn sommige mensen heel rijk mee geworden..

Deze blog is geschreven door Dionne Knooren, eigenaresse van de blog Diolifestyle.nl. Sinds kort heeft ze haar vaste baan als online marketeer opgezegd om zich fulltime te kunnen richten op –  jawel – alle soorten van online geld verdienen, want online geld verdienen is easypeasy. Wat is jouw ultieme tip om online geld te verdienen?

Recent Posts