Tips voor een goedkopere vakantie met kinderen


goedkoper

Karlien reist met haar gezin vaak binnen en buiten Europa. Ze probeert de kosten van een vakantie in de hand te houden, zodat ze vaker kan reizen. Speciaal voor Budgetella deelt zij haar tips hiervoor! Op haar blog kan je meer lezen over haar reizen met kinderen.

Een vakantie kan je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Maar waar moet je op letten als je low budget met je gezin wil reizen? Wellicht heb je iets aan de volgende tips voor een goedkopere vakantie.

5 Tips voor een goedkopere vakantie met kinderen

Beperk de kosten van het vervoer

Het vervoer naar je bestemming maakt al snel een groot deel uit van je budget. En dat vind ik zonde! Als ik op vakantie wil, probeer ik zo flexibel als mogelijk te zijn met de data. Hierdoor kan je op zoek gaan naar de goedkoopste mogelijke data. Ook bekijk ik de mogelijkheden qua vervoer: binnen Nederland en Europa kan je kiezen uit onder andere de trein, de bus, met je eigen auto of het vliegtuig.

Wees flexibel met je bestemming

Wij gaan ieder jaar op een verre reis met de kinderen. Om dit betaalbaar te maken, zijn wij redelijk flexibel in de data maar ook in de bestemming. Hierdoor zijn we een keer voor in totaal € 900, – naar Curaçao gevlogen met twee kinderen. Ik stel prijsalarmen in voor meerdere bestemmingen en diverse data, zodat ik mooie aanbiedingen niet mis loop. Daarnaast kan je actieve websites over de bestemming die je wilt bezoeken volgen. Zij delen goede aanbiedingen vaak.

vakantietips

Bespaar op overnachtingen

In het land zijn de overnachtingen vaak een grote uitgave. Je kan hier op meerdere manieren op besparen. Zo kan je via sites als Booking.com en Airbnb op zoek gaan naar goedkope mogelijkheden. Waar je ook voor kunt kiezen is om te gaan kamperen (als het land zich ervoor leent), couch surfen of ruil van woning! Wat ik onlangs ook zag was een auto waar je in kan slapen en die een keuken heeft. Voordeel is dat je voorzien bent van vervoer en je overnachting. Ook ben je heel flexibel. Nadeel is dat je waarschijnlijk goedkoper kan reizen met openbaar vervoer en hele goedkope overnachtingen.

Eten en drinken

Eten en drinken kan je vaak zo duur maken als je zelf wilt. En als je niet oplet lopen deze kosten hard op. Ik haal ’s ochtends bij de supermarkt of op een markt groente, fruit, crackers en water. Hierdoor hoef ik niet voor iedere keer dat de kinderen honger hebben op zoek te gaan naar een eettentje. Uit eten gaan is leuk en hoort ook bij vakantie maar het is vaak niet de goedkoopste manier van eten. Je kan op zoek gaan naar de budget tips voor uit eten in de stad waar je bent. Wat ik vaak doe is overdag ergens lunchen (goedkoper dan dineren) en in de avond zelf koken.

Excursies

Veel mensen gaan op excursies op vakantie. Ik kies excursies heel bewust uit: is dit iets waarvoor je echt met deze trip mee moet of kan je het ook zelf, voor minder geld, organiseren? Vaak is het goedkoper om dat authentieke stadje zelf te bezoeken. Dat gratis flesje water dat je daardoor mis loopt, koop je in de supermarkt voor 30 cent.

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips voor een goedkopere vakantie. Alvast veel plezier!

Recent Posts