5 Tips om de wintermaanden door te komen


Misschien hebben jullie net zoals mij moeite om de eerste 2 wintermaanden van het jaar door te komen. Ergens lijkt me dat ook wel normaal. We leven allemaal zo naar Kerstmis en Nieuwjaar toe maar éénmaal dat voorbij is en het wordt zo vreselijk winters zoals nu, wat doen we dan? Ik deel vandaag 5 tips met jullie die misschien wel van pas kunnen komen!

Met deze tips kom jij de wintermaanden door

Misschien is er wel iemand jarig!

Leef helemaal mee toe naar het verjaardagsfeest van één van je vrienden, alsof het je eigen verjaardag zou zijn. Glitters, slingers en taart, go for it!

Plan je vakantie

In deze koude snakken we des te meer naar de heerlijke warmte van de zon. Waarom zouden we niet meteen beginnen met het plannen van een bezoekje naar de zon? Bekijk websites, vluchten of ga even langs bij een reisbureau en kijk al uit naar de zomer met concrete plannen!

Vergeet die voornemens

En doe een 30-day challenge! Pinterest staat er vol mee. In plaats van een vaag goed voornemen, kun je je beter voor 30 dagen aan iets vastleggen. Deze ’30-day challenges’ zijn haalbaar want ze bouwen op en 30 dagen zijn te overzien, 365 dagen iets minder ;-). Ook mooi, na 30 dagen ben je direct alweer een stuk dichter bij de lente! Dit soort schema’s kun je vinden op gebied van fitness, maar ook als je wilt mediteren of meer water drinken.

Maak een to-dolist

Maak een lijstje met alleen maar leuke dingen! Denk aan: een museum bezoeken, films die je wilt kijken, heerlijke recepten die je wilt maken, een dinertje met leuke mensen, een pyjamadag. Zo krijgen januari en februari hun eigen lichtpuntjes.

Sport thuis tijdens deze lange winteravonden

Ga op YouTube op zoek naar iemand die je kan motiveren om thuis aan de slag te gaan met fitness of oefeningen. Des te groter wordt de beloning om nadien heerlijk te kunnen bankhangen.

Heb je nog meer tips nodig om de wintermaanden door te komen? Check dan deze artikelen:

25 Budget activiteiten in de winter
3 Ultieme tips voor een gezonde huid in de winter
Met dit goedkoop trucje krijg je geen koude voeten! 

Recent Posts