Vanaf nu doe jij nooit meer een miskoop!


blut

Je hebt vast weleens een miskoop gedaan, misschien zelfs meerdere. Maar waarom zou je onnodig geld uitgeven aan kledingstukken die je toch niet aantrekt? Budgetella geeft tips waardoor jij nooit meer miskopen zal doen en ook gelijk wat geld overhoudt

Eerlijk is eerlijk, vaak trek je gewoon een kledingstuk aan en kijk je of het past. Maar ook achter kleding shoppen zit een hele theorie. Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt, want jezelf geld en een miskoop besparen is natuurlijk nooit verkeerd!

Maak een boodschappenlijstje

Denk even goed na welke kledingstukken je echt nodig hebt. Heb je alleen broeken nodig? Laat je dan niet afleiden door andere jurkjes, truien enz. Bang dat je toch een ander leuk kledingstuk tegenkomt? Spreek van te voren met jezelf af dat je maar één extra ding mag kopen dat niet op je lijstje staat. Oh en een onnodig lange lijst maken is natuurlijk vals spelen. 😉

Probeer verschillende maten

Stel dat je normaal maat M hebt, dan ben je natuurlijk ook snel geneigd om deze maat uit het rek te trekken. Soms is het verstandig om toch nog een andere maat te proberen. Misschien valt dat ene jurkje wel net iets mooier in maat S. En stiekem geeft het ook wel een goed gevoel als je in een kleinere maat past. Zo voorkom je een miskoop.

zelf wasmiddel maken

Licht is belangrijk

Paskamers zijn er nou eenmaal voor gemaakt om jou er op je voordeligst uit te laten zien. Het licht laat kleuren beter uitkomen en verbergt oneffenheden. Het is daarom verstandig om even uit de paskamer te stappen. Als je dan nog tevreden bent over je eruit ziet in een bepaald kledingstuk, dan kan je het met een gerust hart meenemen.

budgetwinkels

Vraag iemands mening

Het kan verstandig zijn om iemand anders zijn/haar mening te laten geven over jouw look, want iedereen heeft natuurlijk een andere visie. Het slimste is om de mening van een klant in de winkel te vragen. Een verkoopster zal namelijk snel zeggen dat iets leuk staat, ongeacht of dat zo is of niet. En ja, ook je moeder wil je niet beledigen en zal je daarom snel vertellen dat iets je mooi staat.

Houd rekening met schoenen

Heb je alleen sneakers bij je, maar wil je toch weten hoe dat ene rokje staat met een paar heels? Wees dan niet bang om om schoenen te vragen (als de winkel die heeft). Je kunt kledingstukken nou eenmaal het beste beoordelen in een complete look.

Ga even zitten

De meeste paskamers hebben een bankje of krukje. Deze zijn niet alleen bedoeld om je tas op te smijten als je kleren gaat passen. Trek een kledingstuk aan, ga even zitten en kijk dan nog eens in de spiegel. Kleding kan heel anders vallen wanneer je niet recht op staat.

 

Door: Nadeche

Recent Posts