Maaike (38) Over Geld Verdienen met Zonnepanelen


Vorige week had ik een interessant gesprek met een lezeres uit mijn Facebookgroep. Sinds kort heb ik namelijk zonnepanelen en ik was benieuwd of meer mensen de financiële voordelen zagen. Lezeres Maaike kon dit beamen en vertelde dat ze zelfs geld verdient heeft met haar zonnepanelen. Bij Budgetella vertelt ze haar ervaring.

Hallo, mijn naam is Maaike. In deze blog ga ik meer vertellen over mijn situatie en hoe ik juist geld heb verdient met mijn zonnepanelen. Ik wist voorheen niet dat het kon, maar na een introductie door de woningbouwvereniging heb ik alleen maar voordelen ondervonden.

Zonnepanelen via de woningbouw

Twee jaar geleden kreeg ik een brief thuisgestuurd dat de woningbouwvereniging bezig was met het plaatsen van zonnepanelen op de sociale huurwoningen in mijn dorp. Het zou mij €15,- per maand extra aan een energieprestatievergoeding kosten, maar het zou bij normaal gebruik ‘gratis’ energie opleveren en bij zuinig gebruik zou ik juist geld terug krijgen. Ik betaalde voorheen €80,- per maand bij mijn zuinig gebruik. De brief van de woningbouwvereniging klonk goed, maar ik was wel sceptisch.

Terugleververgoeding

Eerst zien, dan geloven is mijn motto. Via internet en kennissen heb ik meer informatie gewonnen. Ook hebben we overleg gehad met de buurt. Ik kwam tot de conclusie dat het belangrijk is om een energieleverancier te kiezen met een hoge vergoeding voor teruglevering. Als je zuinig met je energie omgaat wek je meer op dan dat je verbruikt. Pure Energie geeft 11 ct per Kwh terug. Dat is beduidend hoger dan de bekendere namen zoals Vattenfal of Energiedirect.

Wat heb ik verdiend?

Na een jaar kwam de eindafrekening. Dat was spannend! Ik kreeg €486,- terug! Ik betaalde €15,- EPV en een termijnbedrag van €5,- per maand. Onder de streep kreeg ik dus €246,- en had ik dat jaar gratis energie. Zuinig zijn loont. Je moet dagelijks op je verbruik letten en soms een beetje streng zijn, maar het werkt. Ik ben de woningbouwvereniging dankbaar. Zij verdienen er waarschijnlijk ook aan. Dus het is voor iedereen een win-win.

Kanttekening

Je hoort steeds vaker dat de woningbouwvereniging zonnepanelen plaatst. Dan heb je zelf geen investering gedaan en ‘huur’ je de zonnepanelen van de woningbouwvereniging. Wie zelf zonnepanelen laat plaatsen heeft een x aantal jaar nodig om de investering er uit te halen. Ook is er anno 2021 sprake van een hoge vergoeding voor saldering. Dit wil men in de komende 10 jaar afbouwen tot 0.

Kortingscodes en aanbiedingen

Dit is een selectie van kortingen die altijd geldig zijn op een eerste bestelling of aankoop in de webshop. Deze zal ik regelmatig voor jullie updaten!

FOOD

Hello Fresh: €25,- korting op je eerste box (wekelijks opzegbaar)

Uber Eats: €15,- korting bij een bestelling van €20,- | Kortingscode: eats-tijqglx3ju

ONLINE SALES & WEBSHOPS

Otrium: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: REFAR9V7AJ8AR

Veepee: €10,- korting op een bestelling van min €50,- | Kortingscode: BUDDY

Deze kortingen en aanbiedingen worden regelmatig geüpdatet. Zo houden we de pagina relevant en blijven de kortingen bruikbaar voor jullie. Ook een leuke korting gezien? Stuur dan even een mailtje naar info@budgetella.nl. Ik wens jullie een fijne dag!

Recent Posts