Ga je binnenkort verhuizen? Dan heb je zeker iets aan deze tips!


verhuizen

Verhuizen doen we waarschijnlijk allemaal een paar keer in ons leven. Ga je voor je eerste huis? Of misschien wil je graag groter gaan wonen? Er zijn talloze redenen om een keer van huis te wisselen. Wil jij goed voorbereid zijn op deze bijzondere mijlpaal in je leven? Dan hebben wij een aantal bruikbare tips voor je.

Je kunt het beste beginnen met het maken van een verhuisplan. Verzamel alvast genoeg dozen om al je spullen in te pakken. Hier kun je al mee beginnen vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen. Zo heb je misschien al enkele maanden de tijd om je voor te bereiden. Ga je zelf alle inboedel verhuizen of maak je gebruik van erkende verhuizers? Dit zal je van te voren even moeten beslissen.

Geef op tijd door dat je gaat verhuizen

Het is zeker: Je gaat verhuizen! Dan is het belangrijk om op tijd door te geven dat je gaat verhuizen. Dit moet je doen bij de gemeente, het energiebedrijf waar je zit aangesloten, jouw telefoniebedrijf en de watermaatschappij. Ook dien je dit door te geven bij de belastingdienst en eventuele andere instanties. Heb je een abonnement op een tijdschrift? Geef dit dan ook tijdig door!

Zorg voor een goede bestrating

Ga je verhuizen naar een nieuwbouwwoning? Zorg dan dat je de bestrating geregeld hebt. Zo loop je niet steeds met moddervoeten naar binnen. Ook kun je kiezen voor een tijdelijke kunststof bestrating. Dat houdt je huis wel zo netjes! Zoek je iemand die dit kan doen? Je kunt ook via bouw.uwpagina.nl even checken!

Opmeten

Weet wat wel en niet door de deur past door de boel eerst even op te meten. Het is erg frustrerend als je hier pas laat achter komt.

Geef elke doos een nummer

Je kunt een paklijst maken en elke doos een nummer geven. Geef ook aan naar welke kamer deze doos heen moet.

Zorg dat je genoeg vulmateriaal hebt

Ga ruim van te voren vulmateriaal verzamelen. Dit kunnen kranten, piepschuim, bubbeltjesplastic e.d. zijn. Zo voorkom je dat de spullen in de doos gaan schuiven en dingen gaan breken.

 

Recent Posts