Vroeg beginnen met anti-rimpelcrème? Ja zeker!


Het is een vaststaand feit: hoe ouder je wordt, hoe jonger je er eigenlijk wilt uitzien. Moeder Natuur werkt hier soms al wel eens tegen maar toch zijn er bepaalde hulpmiddeltjes die het uiterlijke verouderingsproces kunnen vertragen. Plus je kunt beter vroeg beginnen!

Vroeg beginnen met smeren!

Ik hoor sommigen van jullie al denken, “ik ben amper 30, ik zie niet in waarom ik hier al aan moet denken”. Wel, hear me out 😉 Er bestaan twee soorten huidveroudering; intrinsieke en extrinsieke huidveroudering. Intrinsieke huidveroudering slaat terug op de natuurlijke veroudering die mede veroorzaakt wordt door onze eigen genen. Ze bezorgen ons fijne rimpeltjes, een dunnere huid, minder vet en botmassa waardoor het gezicht wat gaat invallen. De extrinsieke veroudering zorgt echter voor de vale, dikke, stugge bijna leerachtige huid met pigmentvlekken en diepe rimpels. Deze veroudering komt in feite van buitenaf. Naast onbeschermde blootstelling aan de zon zijn roken, chronische huidirritatie door bijvoorbeeld verkeerd cosmeticagebruik, mimiek (denk aan de frons rimpels) en alcoholgebruik de belangrijkste oorzaken. Deze extrinsieke veroudering treedt uiteraard veel eerder op dan ‘natuurlijke’ veroudering.

Extrinsieke veroudering

Begin niet met roken of stop met roken

Rokers krijgen niet alleen meer rimpels rondom de mond. Door de verminderde doorbloeding van de huid en toegenomen hoeveelheid radicalen wordt de huid dikker, krijgt het een ongezonde bleek gelige kleur en ontstaan er op jonge leeftijd al rimpels. Zelfs stoppen na zeer langdurig gerookt te hebben kan de huid al aanzienlijk verbeteren, beter laat dan nooit dus!

Gebruik goede cosmetica

Een goede huidverzorging is essentieel voor het behouden van een mooie huid. Kies voor milde producten, want irriterende stoffen gaan de huidveroudering versnellen. Een zonnebrandfilter is daarbij onmisbaar.

Ga aan de slag met zonnebrandcrème (SPF)

Aangezien 90% van de huidveroudering ontstaat door de zon, is de allerbelangrijkste maatregel die je kunt nemen je huid beschermen tegen de zon. Ga niet onder de zonnebank want door de UVA straling veroudert je huid nog sneller. Bescherm je huid dagelijks met een zonnebrandfactor met een SPF15 en blijf tijdens de heetste uren van de dag uit de zon.

Gebruik anti-aging product(en)

Er bestaan heel wat meningen over het vroeg beginnen met anti-aging crèmes, maar toch kan je er baat bij hebben als je het goed doet. Het voornaamste is dat je een crème gebruikt die jouw (nog jonge) huid niet zal irriteren. En hiermee is het merk Vichy aan de slag gegaan voor haar nieuwste dagcrème Slow âge.

vichy_slow-ageSlow âge belooft je een gezonde gloed en een beter herstel van de huid dankzij anti-oxidanten en actieve Bifidus.

vichy_slowageZelf heb ik de crème een 4-tal weken gebruikt en het is inderdaad een heel zachte, frisse crème die je gezicht ook nog eens beschermt met SPF25. Ik heb een gevoelige huid maar Slow âge werkt absoluut niet irriterend. Wel merk ik dat ik een bijkomende, rijkere crème nodig heb als aanvulling op mijn droge winterhuid. En dat is dan meteen ook mijn grootste tip om ook voor je 30ste te starten met anti-aging: ga op zoek naar een fijn, niet-irriterende crème zoals deze van Vichy en vul aan met datgene wat jouw huid nog extra nodig heeft. Wil je ook vroeg beginnen met het gebruik van een anti-rimpel crème? Dan is dit product wellicht iets voor jou!

Bron: Dr. Jetske Ultee

Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts