Waarom ik nooit meer Vlees uit de Supermarkt Koop!


Je komt terug van de wekelijkse boodschappen en bent van plan om te gaan koken. Je snippert een ui, doet de pasta in een pan water en pakt er een bakje gehakt bij. Nadat je de ui hebt gefruit ga je het gehakt braden. Na een paar minuutjes merk je dat de ui én het gehakt in een soort vieze drab zwemmen…

Vandaag wil ik mijn standpunt over vlees uit de supermarkt met jullie bespreken. Ik zal het niet onder stoelen of banken steken, het is niet te eten. En in de gemiddelde supermarkt is een pond gehakt, een bakje runderpuntjes of kipfilet nog best prijzig. Dit kan toch anders?

Vocht in het vlees

Even terug naar de ui en het gehakt die zwemles in de ‘modderpoel’ krijgen. Het is normaal dat er een beetje vocht tijdens het braden van bepaalde vleessoorten vrij komt, maar de hoeveelheid bij een bakje gehakt, varkens- of rundvlees stukjes uit de supermarkt is écht niet normaal meer. Het ziet er niet alleen onsmakelijk uit, het stinkt vaak ook nog eens curieus. Bijna rot zou ik zeggen. Als zelfs mijn twee katten, die normaal slachtafval van de boerderij te eten krijgen, zich omdraaien voor rundvlees voor de consument, dan krijg ik steeds meer vraagtekens. Producenten doen dit om meer te kunnen verdienen. Het vlees krijgt meer volume. Het gewicht neemt toe en daar betaald de consument voor. Ik vind het verpesting van vlees en dus doodzonde.

Doodzonde

Het toevoegen van water is prima als dit het vlees ten goede komt. Kipfilet is hier een voorbeeld van. Door een klein beetje water toe te voegen blijft het vlees lekker mals, en wordt het niet zo droog. Je merkt het bijna niet. Water toevoegen uit winstoogmerk vind ik een no go. Buiten de waardeloze kwaliteit, wordt de consument bedrogen en vind ik dat een dier voor troep wordt doodgemaakt. Ik ben niet tegen het slachten van dieren om de mens te voorzien van vlees. Maar laten we wel eerlijk zijn. Dieren doodmaken om als slecht kwaliteit gehakt te eindigen is doodzonde. En dan heb ik het nog niet eens over de horrorverhalen.

Het kan beter én goedkoper

Horror is het zeker als je op google ‘vlees uit de supermarkt’ intikt. Doe het eens voor de aardigheid. De meeste consumenten hebben niet eens door dat ze vlees van slechte kwaliteit eten. Dit omdat het niet anders smaakt dan normaal. Pas als men zich er in gaat verdiepen valt het kwartje. Zo ook ooit bij mij. Maar wist je dat goede kwaliteit vlees vaak ook nog goedkoper- of net zo duur is? Ik geef je een paar tips:

  • Een versgroothandel (Betere kwaliteit, lagere prijs. Vaak in bulk en kun je invriezen)
  • De Turkse slager (Bewust bezig met de herkomst van het vlees en vaak goedkoper)
  • In Duitsland (Beetje goedkoper, weinig vocht in vlees)
  • Direct bij de boer (Goedkoper, dichter bij de bron)
  • Via Butlon.nl (Goedkoper en thuisbezorgd)
  • Via de website koopeenkoe.nl (Lees verder onder de afbeelding)

Koop een koe

Via koopeenkoe.nl kun je kwaliteitsvlees rechtstreeks van de boer kopen. Je kunt diverse pakketten kiezen. Ook  kip, varken, kalkoen, mix pakket etc. Een standaard koe pakket kost €99,95. Dit is meteen wel even een aankoop, maar dan krijg je 27 maaltijden voorzien van vlees, voor 2 personen. Dit is €1,85 per persoon per maaltijd. Je kunt het vlees vervolgens invriezen. Je weet waar het vlees vandaan komt en de kwaliteit is super! Er zijn ook nog goedkopere pakketten beschikbaar. Heb je interesse om zo’n kwaliteitspakket te kopen? Dan kun je €5,00 korting krijgen via deze link en gebruik bij het afrekenen de Kortingscode: 5f6df52cc2d27

Disclaimer

Dit is geen samenwerking. Ik krijg dus niet betaald om positief te zijn over de bovenstaande initiatieven. Dit is mijn eerlijke mening en daarnaast bevat het een affiliatie link om jou en mij korting te geven. Dat gezegd te hebben wil ik ook benadrukken dat mijn betoog over supermarktvlees een mening is. Een die denk ik veel mensen delen, maar dit hoeft niet jouw werkelijkheid te zijn. Heb jij nog andere tips over betere kwaliteit vlees? Laat dan even een berichtje achter in de comments.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts