WAARSCHUWING! Voor deze gevaarlijke Whatsapp scam moet je oppassen!


Het gebeurt regelmatig dat jij je Whatsapp versie moet updaten en een nieuwe versie moet downloaden. Dit is normaal en het zorgt ervoor dat Whatsapp telkens verbeterd wordt. Met deze meldingen moet je echter oppassen omdat er momenteel een nieuwe scam actief is.

Misschien interessant: Zo snij je een ui zonder te huilen!

Bij deze vorm van oplichting krijg je een pop up op je beeldscherm dat er uit ziet als een melding. In deze pop up word gevraagd om je Whatsapp te updaten. Dit ziet er erg natuur getrouw uit, dus wees voorzichtig! Als je er in trapt word je doorgestuurd naar een website waar jij je telefoonnummer moet invoeren, en dan start de ellende. Jouw telefoonnummer kan namelijk worden gebruikt voor betaalde (sms) diensten en dat is wel het laatste wat je wil!

whatsapp4

Hoe kan ik dan een echte update herkennen van een neppe melding? Dat is erg simpel. Als jij je Whatsapp gaat updaten word je doorgestuurd naar de app store of de google play store. Hier kan je veilig jouw versie updaten! Ben je er toch ingetrapt? Bezoek de website: www.payinfo.nl van de stichting Gedragscodes Mobiele Diensten. Hier kun je alle abonnementen stopzetten en checken wat er al betaald is met je telefoon.

Deel dit met al je vrienden en familie, want een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Lees ook: Ben je vaak moe? Dit is de reden!

Recent Posts