Wanneer is een webshop betrouwbaar?


webshop

Tegenwoordig staat het internet vol met Chinese webshops waarop je spullen voor een hele lage prijs kunt kopen. Vaak is het moeilijk in te schatten of een webshop wel betrouwbaar is. Waar moet je op letten en hoe kun je herkennen welke webshop betrouwbaar is?


Beveiligde wifiverbinding

Zorg dat je shopt op een goed beveiligde wifiverbinding. Dus het liefst gewoon thuis achter je eigen laptop op jouw eigen wifinetwerk. Vermijdt openbare wifiverbindingen of gedeelde computers!

Keurmerken

Er bestaan verschillende keurmerken die aantonen dat een website betrouwbaar is. Deze keurmerken zijn vaak onderaan de pagina van de website te vinden. Maar kijk uit! Klik nooit via de webshop op de keurmerken maar zoek deze apart op via google.

https://

Wanneer het webadres van de site begint met ‘https://’ weet je dat je goed zit! Dit webadres is dan goed beveiligd en dan weet je dat jij ook veilig bent.

Reviews

Lees zoveel mogelijk reviews over deze website. Natuurlijk zijn deze reviews snel te vervalsen, dus check zo veel mogelijk verschillende sites waar reviews geplaatst kunnen worden. Kijk ook even of er toevallig geen blogger is die een review geschreven heeft over de website/de producten, dan weet je bijna zeker dat je goed zit!

Bewijs van betaling

Maak altijd een kopie/screenshot van het bewijs van betaling! Zo kan je altijd achteraf laten zien dat je echt betaald hebt, ook al beweerd het bedrijf anders.

Betalingsmethode

Je kunt vaak betalen met iDeal, creditcard of acceptgiro. Het mooie van een acceptgiro is dat je het meegestuurd krijgt met de bestelling. Hierdoor weet je zeker dat je niet betaald voor dat je de bestelling ontvangen hebt. Met creditcard en iDeal is dit wel het geval. Bij een creditcard is het wel makkelijk een betaling terug te draaien wanneer je opgelicht bent. Bij iDeal is dit vaak iets moeilijker en duurt het langer voor je je geld terug hebt.

Misschien ook interessant: Zo boek jij een vliegticket stukken goedkoper!

Recent Posts