Deze warme drank helpt je van je keelpijn af!


photo-1510762693190-3da82640f36f

Griep is in the air! En niet zo’n beetje ook. Er zijn slechts een paar mensen in mijn kennissenkring die niet geveld zijn door dit typische winterse fenomeen. Het is zelfs het nieuwe ‘liftpraatje’ in mijn flatgebouw geworden (Met je medebewoners over een algemeen onderwerp, zoals het weer, praten om de ongemakkelijke stilte in de lift te doden). Het is dus een onderwerp dat parallel met het virus heerst. Ben jij ook geveld door de griep of een verkoudheid? Dan heb ik in ieder geval al een tip om van die ellendige keelpijn af te komen!

Rust is de beste remedie om beter te worden. En kom vooral niet in contact met teveel mensen. Want het griepvirus verspreidt zich razendsnel. Blijf gewoon even lekker een paar dagen of een weekje in bed. Het is ook verstandig om gezond te eten, want dit versterkt je immuunsysteem. Deze warme drank gaat je daar bij helpen:

Warme citroendrank met gember en honing

Om deze anti-griep- en verkoudheidsdrank te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • een halve eetlepel gember
  • een halve eetlepel honing
  • een theekopje heet water
  • een halve citroen

Zo ga je te werk:

Warm eerst het water op in een pan of in een waterkoker. Vervolgens schenk je het hete water in een theekopje en laat je het een paar minuten afkoelen. Voeg de gember en de honing toe aan hete water en roer het geheel goed door. Tot slot pers je een halve citroen uit boven het drankje en roer je het nog even goed door.

keelpijn

Door de werking kom je van je keelpijn af

Werkt drankje echt om van je keelpijn af te komen? Ja! De honing in het drankje helpt om de keelpijn te verzachten. Je zult het vast wel een keer in de thee hebben gedaan! De gember werkt ontstekingsremmend, doodt de slechte bacteriën en het boost de bloedcirculatie. De citroen is goed voor de benodigde vitamines om je immuunsysteem te versterken en ook de fruitzuren in de citroen helpen om bacteriën te doden. Maar oké, na het drinken van dit drankje zul je merken dat jij je al wat meer zen voelt.

Recent Posts