Warme maaltijdsalades zijn het culinaire hoogstandje van de winter!


In de zomer maak ik elke week wel een heerlijke maaltijdsalade. Met warm weer heb ik namelijk geen zin in een zware maaltijd. Zo’n frisse gezonde salade is dan de ideale manier om lekker licht te eten. We kunnen de extra vitamines goed gebruiken! Nu het winter wordt, merk ik dat er vooral behoefte is aan een voedzame warme maaltijd. Daarnaast verlangen veel mensen naar het gezonde van de zomerse maaltijdsalade. Dus waarom zouden we niet het beste uit beide seizoenen combineren?

Warme maaltijdsalades van Albert Heijn

Om lekker, gezond en gevarieerd te eten tijdens de koude maanden van het jaar komt Albert Heijn nu met verse warme maaltijdsalades die je easy peasy zelf kunt maken! Alvorens je de salade kunt eten moet je de twee ingrediënten uit het inzetbakje opwarmen in de pan. De bereiding van deze snelle maaltijd duurt daardoor ongeveer 5 minuten. Of je het nou eet als lunch, tussendoortje of als avondmaaltijd, met deze warme maaltijdsalade zit je altijd goed!

italiaanse-worstjes7

Albert Heijn heeft drie warme maaltijdsalades in het gekoelde schap liggen, namelijk; De AH Warme Maaltijdsalade Provençaalse groenten met aardappelwedges en vinaigrette, de AH Warme Maaltijdsalade Italiaanse worstjes met aardappelwedges en witte wijnazijn vinaigrette en de AH Warme Maaltijdsalade Griekse kipgyros met aardappelwedges en tzatziki dressing. Meer dan voldoende keuze, toch? Ik maakte de middelste variant en laat jou aan de hand van foto’s de gemakkelijke bereidingswijze zien!

italiaanse-worstjes-6

Als eerste open je de verpakking en haal je het inzet bakje uit de saladeschaal. In de verpakking vind je ook een dressing: dat is in deze variant de witte wijnazijn vinaigrette. De ingrediënten uit het inzet bakje gaan we kort verwarmen in de pan. De witte wijnazijn vinaigrette bewaren we dus voor later.

italiaanse-worstjes-5

De Italiaanse chipolata worstjes en de rozemarijn aardappelwedges gaan we kort verwarmen in de pan. Zet de pan op het vuur en verwarm een beetje boter of olie. Zelf gebruikte ik boter. Als de boter licht begint te borrelen, kun je de Italiaanse worstjes en de aardappelwedges in de pan leggen.

ah-italiaanse-worstjes4

Bak de Italiaanse worstjes en de aardappelwedges circa 5 minuten op middelhoog vuur in de pan. Als je net als ik een elektrische kookplaat hebt, kun je ze het beste op de gemiddelde stand braden. Als de worstjes en de wedges een beetje krokant worden, weet je dat je goed zit! Als je de ingrediënten opwarmt in de pan komen ze helemaal tot hun recht. Maar als ik op mijn werk ben, dan zet ik de worstjes en de aardappelwedges in de magnetron. Deze twee ingrediënten zijn namelijk al voorgebakken- en gekookt waardoor je ze slechts 1 tot anderhalf minuutje op 800 watt hoeft op te warmen.

italiaanse-worstjes3

Serveer de maaltijdsalade door alle ingrediënten te mengen. De witte wijnazijn vinaigrette kun je zowel door de sla-, als door de gehele maaltijd mengen. Ik ben klaar om het echte Italië te proeven en met dit Trevi fonteintje kom ik al helemaal in de sfeer. Buon Appetito!

italiaanse-worstjes

Een makkelijke maaltijd als deze eet ik het liefst tijdens mijn lunchpauze. Dan kan ik na het nuttigen van de warme maaltijdsalade weer snel aan het werk, terwijl ik toch lekker gegeten heb. Want lekker was het zeker! De aroma’s van de warme ingrediënten fuseren zich naadloos met de salade en de witte wijnazijn vinaigrette. De sterke smaak van de zongedroogde tomaatjes maakte het gerecht voor mij helemaal compleet. Inmiddels staat deze warme maaltijdsalade van Albert Heijn weer op mijn boodschappenlijstje. Het is mijn nieuwe – not so guilty – pleasure geworden!

#Dit artikel bevat een samenwerking. 

Recent Posts