Wat ik nou écht vind van Vinted


vinted

Als ik Vinted zeg, dan denk je meteen aan die irritante, maar toch aanstekelijke reclame op tv. ‘Verkoop het op Vinted!’. Zeggen de verkoopsters in het spotje even enthousiast. Maar maakt het platform echt enthousiast? Ik maak nu een tijdje gebruik van Vinted en dit is mijn eerlijke mening.

Even ter disclaimer, ik ben niet benaderd door Vinted om iets over de app te schrijven. Ik schrijf deze blog vanuit mijn eigen ervaring en wil graag meer vertellen over de app die onwijs populair is binnen de budget en besparen lifestyle community.

Mijn eerste aankopen via Vinted

Mijn favoriete broekje uit de H&M Divided collectie van 2012. Het viel anno 2021 uit elkaar. Ik moest en zou dit broekje opnieuw kopen. Vinted bracht de oplossing en ik kocht mijn beste kledingstuk voor €2,00 (excl.) bij een Franse verkoopster. Toen het pakje na een week arriveerde was ik een blij ei. Ik had nooit gedacht dat ik dit kledingstuk ooit nog zou vinden!

Mijn tweede aankoop? Fila Disruptor sneakers voor €5,00! De sneakers waren vorig jaar nog €109,-. De sneakers die ik kocht zagen er goed uit en eenmaal ontvangen heb ik ze ontsmet, gewassen en opgeknapt. Deze foto is het eindresultaat. Een prima koopje dus. Ook koop ik geregeld Yankee Candles voor mijn verzameling en hier en daar een leuk kledingstuk.

Franse kopers/verkopers

Het grootste deel van de gebruikers op Vinted is Frans. Zowel kopers als verkopers. In het begin had ik mijn bedenkingen. Hoe gaat communiceren? Komen de producten wel aan? Dat is nou het fijne van Vinted. Je hoeft niet te communiceren en verzenden/ontvangen gaat makkelijk via een postpunt in de buurt. Als je iets koopt/verkoopt word er een chat geopend. Je kunt dan zien met wie je te maken hebt en vice versa. Jullie kunnen samen het verzendproces volgen en eventueel een merci, bedankt en zelfs een grázie uitwisselen. Het is onwijs leuk!

Verkopen via Vinted

Verkopen via Vinted vind ik misschien nog wel leuker dan kopen. Ik upload wekelijks nieuwe items. Via dit platform verkoop ik meer spullen dan via marktplaats of Facebook Marketplace. Binnen een uur na uploaden heb ik bij de meeste artikelen al een paar geïnteresseerden.  Heb je iets verkocht? Dan komen alle opbrengsten in je Vinted Portemonnee. Met de opbrengsten kun je gaan shoppen of je kunt het geld naar je bankrekening sturen. Ik maak er een spaarpotje van. Zo heb ik altijd wat geld achter de hand. Ook beginnen met verkopen? Meld je hier aan bij Vinted. 

Over Vinted valt nog zoveel meer te vertellen. Daarom ga ik er in toekomstige blogs meer over vertellen en geef ik ook tips hoe jij je spullen sneller kunt verkopen. Het is een leuke community op zowel te kopen, als verkopen. Mijn conclusie? Ik ben fan! Vooral omdat ik merk dat het verkopen best snel gaat.

*Deze blog bevat een affiliate link.

Recent Posts