WAT!? Wijn bevat meer alcohol dan aangegeven op het etiket!


wijn

Drink jij op den duur een glaasje wijn voor de gezelligheid? Dan moet je dit opzienbarend nieuws even lezen! Een onderzoek van de universiteit van Californië heeft namelijk aangetoond dat het alcoholpercentage dat op het etiket vermeldt staat niet altijd blijkt te kloppen. Een groot deel van de wijnen bevat namelijk meer alcohol dan aangegeven.

Tijdens het onderzoek zijn 100.000 verschillende wijnen getest met als resultaat dat 60% meer alcohol bevat dan staat aangegeven op het etiket. Dat noem ik nog eens shockerend! De 60% van de 100.000 wijnen bevatten gemiddeld 0,42 procent meer alcohol dan staat aangeven. Het grootste verschil tussen tussen het werkelijke alcoholpercentage en het percentage dat op het etiket vermeld staat, zit in de Spaanse en Chileense rode wijnen.

Nu lijkt dit getal niet zo veel, maar in de praktijk maakt het een groot verschil! Zo kan het net niet legaal meer zijn om achter het stuur te stappen en ook op den duur brengt dit vele gezondheidsrisico’s met zich mee. De onderzoekers willen dat de risico’s hiervan op de etiketten vermeld worden.

Door dit onderzoek denk ik nog een keer na voordat ik het volgende glas wijn bestel!

Wine economics.org/ nu.nl

Recent Posts