Welke woonstijl past bij jou?

Iedereen heeft zijn eigen plekje en ook iedereen heeft zijn of haar eigen favoriete interieurstijl. Wat ik vaak zie als je aan iemand vraagt ‘joh hey, wat is jouw favoriete woonstijl’?, is dat het antwoord vrijwel altijd; ‘ja een beetje modern, landelijk, of eigenlijk van alles iets’ is. Zo zonde, want als je goed kijkt naar wat er in jouw interieur staat, kun je zo zien wat jouw interieur stijl is! Zit jouw favoriete interieur in onderstaande 3 stijlen?

interieur stijl

Een Scandinavisch interieur:
1 van de meest populaire woonstijlen van de laatste jaren. Houd jij van een modern interieur, maar wil je toch ook warmte voelen? Dan is het Scandinavische Interieur met strakke vormgeving, pasteltinten, natuurlijke materialen, patronen en geometrische vormen helemaal jouw stijl!

woonstijl2

Landelijke stijl:
Daar is ‘ie dan, de landelijke stijl. De stijl die in een wereld vol computers en drukte, zorgt voor warmte en rust in je interieur. De kleuren in de landelijke stijl zijn voornamelijk aardetinten en gebroken wit. Maar ook worden pasteltinten vaak gebruikt voor toch dat beetje kleur in het interieur. Qua meubels maakt het helemaal niet uit of je een eettafel hebt met 6 verschillende stoelen. Gooi een laagje verf over die ene houten stoel van de Kringloop en hij matcht perfect bij de rest van je interieur!

woonstijl

Industriële stijl:
Beton, bakstenen, leer, koper en ruw hout. Industrieël is weer helemaal terug! Mix jij graag ruwe bakstenen muren, met een mooi afgewerkt aanrechtblad en zie jij een ruw houten tafel graag samen met een simpele lederen stoel? Dan is dit jouw stijl!

Meubels met weinig detail zijn in deze stijl een must. Qua kleurgebruik volstaan grijs, wit en zwart perfect. Wil je nou tóch een beetje kleur in je interieur? Ga dan voor Cognac, Okergeel of een pasteltint. Het grote voordeel bij deze stijl; Stekkers, snoeren, leidingen hoef je niet met veel moeite weg te proppen, show it! Daarnaast mag alles! Die grote stationsklok die je vorige week nog zag bij de Kringloop? Stap in de auto en haal hem op, want hij past perfect in jou industriële intereur!

Welke woonstijl past bij jou?

Door: Michella van allaboutme.nl

Delen:

4 Reacties

 1. 8 juni 2016 / 16:55

  Ik hou van een landelijke stijl. Aardetinten en gebroken wit vind ik ontzettend mooi!

 2. 8 juni 2016 / 17:35

  Ik vind het altijd zo lastig, ik vind allerlei verschillende woonstylen altijd heel erg leuk. Scandinavische stijl trekt mij ook heel erg aan!

  Liefs! Evelien

 3. Rebecca
  2 september 2016 / 19:57

  geen van de bovenstaande stijlen passen bij mijn peroonlijke stijl.
  Ik hou van oud en verweerd, van het opknappen van oude meubeltjes en die dan in huis te zetten.. Ik ben een eclectisch ingesteld mens en dat komt naar voren in mijn woonstijl. Gelukkig leef ik alleen met mijn Kat en kan mijn huis helemaal inrichten naar mijn eigen inzicht en smaak..

 4. 24 januari 2017 / 14:43

  Veel dingen spreken me aan maar landelijk absoluut niet.
  Scandinavisch met een tikkeltje industrieel is helemaal mijn ding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *