Wenkbrauwen opmaken? Zo doe je dat met budget producten!


Terwijl sommige vrouwen nooit de deur uit zullen gaan zonder mascara, ga ik de deur niet uit zonder dat ik mijn wenkbrauwen heb bijgetekend. De laatste tijd zijn de wenkbrauwen ook wel een veel besproken onderwerp geworden omdat er erg veel merken met ‘nieuwe’ hulpmiddeltjes komen. Maar ik bespreek vandaag de voor mij meest handige en budgetvriendelijkste!

wenkbrauwenHierboven op de foto zie je:

  • Catrice Eye Brow Set (€ 3,99)
  • Catrice potloodje met spoolie in de kleur 020 Date With Ash-Ton (€ 2,59)
  • Een pincet
  • Een schuinafgesneden kwastje

Ik begin altijd met het ‘kammen’ van mijn wenkbrauwen en dat doe ik met een spoolie. Dit is een speciaal borsteltje voor je wenkbrauwen en zit vaak aan een wenkbrauwpotlood. De haartjes kam ik lichtjes omhoog en ik bepaal de ligging van mijn haartjes. Als ik zie dat er haartjes zijn die er niet moeten zijn trek ik deze even uit met een pincet.

wenkbrauwen2Vervolgens begin ik bij het uiteinde van mijn wenkbrauwen. Die teken ik scherper met het potlood, zoals je kan zien op de 2de foto hieronder, waar ik trouwens geen make-up op heb.wenkbrauwen3

Dan neem ik het schuin afgesneden kwastje en neem ik de lichtste kleur van het setje van Catrice. Hiermee vul ik het begin van mijn wenkbrauw in. Voor het middelste deel gebruik ik de donkerste kleur van het setje. Zoals je ziet op de 3de foto is dit een super groot contrast met mijn ‘gewone’ wenkbrauwen. Voor mezelf is dit veel te hard, ondanks dat het wel bij mijn haarkleur past.

Daarom neem ik als laatste stap nogmaals de spoolie en doorkam ik mijn wenkbrauwen terug. Op die manier neem je ook tegelijk de laatste restjes poeder weg en ziet het geheel er minder getekend uit.

Dit kost me 5 minuutjes tijd én amper geld! Zowel het wenkbrauwpotlood (+ spoolie) en het setje zijn erg budgetproof. De pincet en het kwastje gaan bovendien ook enkele jaren mee als het goed is dus daar moet je geen rekening meer mee houden! Ook kan je de pincet gebruiken die bij in het setje zit maar ik gebruik liever een groter formaat.

Qua kleuren zou ik adviseren om echt rekening te houden met je haar. Het meest natuurlijk is om een kleur te nemen die net iets lichter of even donker is, maar zeker niet donkerder! Als ik me niet vergis zijn er van het potloodje 4 kleuren dus de kans is groot dat jouw kleur er wel bij zit.

Teken jij je wenkbrauwen bij? Welke producten gebruik je hier voor?

Door: Marjolein

Recent Posts