Wentelteefjes met room en bosvruchten voor Pasen!


wentelteefjes

Wentelteefjes: Een oer-hollands ontbijt gerecht waar je van oud brood iets geweldigs maakt! Vroeger hadden de mensen niet zoveel geld te besteden, en dan waren recepten als wentelteefjes een echte uitkomst. Tegenwoordig noemen we dat budget- en laat dat nou net ons favoriete onderwerp zijn!

Daarom deel ik vandaag een heerlijk wentelteefjes recept om tijdens het paasontbijt op tafel te zetten. Dit gerecht is lekker fris door het verse fruit en roept om lente (halleluja, laat maar komen). Je gezin zal blij zijn met dit nieuwe gerecht op tafel. Het is niet alleen ideaal om te serveren met pasen, maar ook op een gewone zondagochtend, zul je vele harten veroveren.

Wentelteefjes met room en bosvruchten

Voor dit recept maken we de standaard wentelteefjes. Gaan we slagroom kloppen en bosvruchten gebruiken. Optioneel kun je Ahornsiroop en jam toevoegen. Het recept is voor 4 personen. Ga je mee aan de slag?

ingrediënten

  • Een half oud brood.
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels suiker
  • 70 gram boter
  • Bakje bosbessen
  • pakje klop slagroom
  • Ahornsiroop (ik gebruik altijd Nick the easy rider)
  • Aardbeien/bosvruchten jam

french toast

Werkwijze wentelteefjes

Klop de eieren los alsof je een roerei gaat maken. Vervolgens voeg je de melk, suiker en kaneel toe. Roer goed door totdat de suiker opgelost is en je een gele gladde massa hebt. Schenk de gele gladde massa in een diep bord. Nu zet je een koekenpan op het vuur op een medium stand. Smelt de boter. Nu ga je het brood in het mengsel dopen. Zorg dat beide kanten goed vochtig zijn, maar laat de boterham niet te lang in het mengsel. Anders word het brood te zacht en breekt deze voordat het in de pan ligt. Als de boter in de pan begint te borrelen kun je het wentelteefje in de pan zetten. Bak beide kanten in circa 2-3 minuten goudbruin gaar. Je wentelteefjes zijn nu klaar!

Werkwijze beleg

Als je alle wentelteefjes klaar hebt, kun je gaan beginnen met het zoete beleg. Klop de slagroom volgens de instructies van het pakje. Vervolgens strijk je de bovenkant van het wentelteefje in met de geklopte room. Je mag zelf weten hoe dik of dun je de slagroom over het brood strijkt. Maak het lekker naar eigen smaak! Dit geld voor al het beleg! Schenk een scheutje ahornsiroop over het besmeerde wentelteefje en voeg ook een klodder jam toe. Als laatste kun je de bosvruchten toevoegen.

Sidenote

Verse bosvruchten kunnen best prijzig zijn. Mocht je hier op willen besparen, dan kun je ook kiezen voor bosvruchten uit het vriesvak. Deze zijn stukken goedkoper! Of je beperkt je wentelteefjes tot de room en jam. Dat is ook al super lekker! Smakelijk eten!

Recent Posts