Werken tot je 67e? Ga nu al met pensioen!


Traditioneel gezien werkt men tot zijn 67e en gaat dan met pensioen. Hoewel de pensioenleeftijd omhoog is gegaan, is het principe hetzelfde gebleven. Vroeger werkte je jaren lang- zo niet je hele carrière, voor een werkgever. Hedendaags is dat moeilijk voor te stellen.

Kan ik wel een huis kopen met mijn jan-modaal baan? Krijg ik wel een vast contract? Of kan ik wel écht genieten van mijn leven als ik de pensioenleeftijd heb bereikt? We leven in een tijd waar er meer onzekerheden zijn dan ooit. Is het dan niet slim om mee te gaan met de flow i.p.v. er tegen in te zwemmen?

Elke 3 of 5 jaar ‘met pensioen gaan’

Onlangs las ik een paar interessante interviews. Diverse mensen die vertelden elke drie jaar met pensioen te gaan. Wat is dit? Ik moest er meer over lezen. De personen in kwestie, net als ik generatie millenial, gaven aan elke 3 tot 5 jaar onbetaald verlof op te nemen of hun baan vaarwel te zeggen. Dit voor een periode van een 6-12 maanden. Gewoon een jaar er tussen uit. Geen werk, geen verplichtingen. Gewoon heerlijk genieten.

Waarom zou je dat doen?

Wie zegt dat je de leeftijd van 67e behaald? Dan heb je hard gewerkt voor het einddoel pensioen, en dan ga je misschien al op je 60e dood? Heb je dan de tijd gehad om de dingen te doen die je altijd al had willen doen? Ben je dan nog wel fit genoeg om de activiteiten van je bucketlist te doen? Daarnaast leent de huidige onzekere situatie (lees: erfenis kredietcrisis) zich uitstekend om mee te gaan in een nomade bestaan. ‘Ik geen vast contract? Dan jij ook geen vaste werknemer!’. Wellicht behaal je een hoge leeftijd, en heb je door de gaten minder pensioen. Dat is een scenario. De ervaringen en herinneringen zijn in mijn opinie meer waard. Er is namelijk niets zo erg dan spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Zo denk ik er over.

Wat ga je tijdens die tijdelijke pensioennetjes doen?

Dat ligt aan jouw wensen én aan jouw budget. Mensen die elke 3-5 jaar zo’n sabbatical nemen, werken naar dit moment toe. Het is een lifestyle. Volgens een strikt spaarregime vullen ze de bankrekening. Je kunt lekker thuis blijven, maar de meeste tijdelijke pensionado’s bezoeken landen waar het levensonderhoud niet te duur is. Denk hierbij aan Spanje, Azië of een half jaartje chillen in Tbilisi (in de laatstgenoemde stad kost een hamburger €0,45. Echt waar!). Je leert nieuwe mensen kennen en doet nieuwe ervaringen op. Dit klinkt mij als muziek in de oren.

Lees ook: Geld verdienen met je telefoon? Zo werkt EuroClix! 

HELLO FRESH

Met deze link krijg je  €25,- korting op je eerste Hello Fesh box. Je kunt de box wekelijks opzeggen, dus als je het daarbij wil laten is het goed. Zo heb je al 3×2 = 6 porties voor €15,95 inclusief gratis verzending. Super leuk om eens uitgebreid te eten voor een leuk probeer prijsje!

UBER EATS

Via Uber Eats krijg je €15,- korting op je eerste bestelling van €20,-. Over goedkoop ‘uit eten’ gesproken! Download de app en voeg  Kortingscode: eats-tijqglx3ju toe aan het kopje Promoties in Mijn Account.

VEEPEE

Veepee is een kortingswebshop met tijdelijk sales. Op=op, maar dat kan ook niet met de uitverkoopprijzen. Van kleding tot boodschappen.  Ook hier krijg je €10,- korting bij besteding van min €50,-. Je moet je aanmelden via deze kortingslink en bij het afrekenen de kortingscode BUDDY invullen. Inclusief gratis verzending.

*Deze blog bevat affiliate links

Recent Posts