Zelfverdedigingswapen nodig? Gebruik je Selfie stick!


zelfverdedigingswapen

Tegenwoordig voelen veel mensen zich niet meer veilig op straat. Drukke plekken worden steeds meer vermeden en alle negatieve berichten op het nieuws zijn niet echt geruststellend. Wat doe je als ‘de straten niet meer veilig’ zijn? Ga je ze vermijden of trek jij je er niks van aan? Hoe dan ook, een lesje zelfverdediging is nooit verkeerd. De Russen doen dat echter met een opmerkelijk zelfverdedigingswapen

Selfie sticks doen meer kwaad dan je denkt, en dan heb ik het niet eens over de duckface of foute poses. Of hoe fout het er uit ziet om zo’n ding in het openbaar te gebruiken. Daarnaast trekt het criminaliteit aan. Zakkenrollers zien toeristen met selfie sticks als een gemakkelijke prooi. Je bent zo gefocust met je pose bezig dat je helemaal niet op waardevolle spullen let. Ook ben je te onderscheiden van de lokale mensen. Criminelen kunnen je achtervolgen en beroven, of misschien wel erger!

In Rusland hebben ze daar iets op gevonden! Via het Metropolitan center of martial arts leren ze je hoe je  de selfie stick als zelfverdedigingswapen gebruikt. Dit doen ze in combinatie met zelfbedachte gevechtstechnieken. In het onderstaande filmpje worden een paar van deze technieken voorgedaan.

Zoals je ziet is de selfie stick een prima zelfverdedigingswapen. En het is zeker nuttig als je weet hoe je hem moet gebruiken. In het filmpje komt een beoefenaar en een docent aan het woord die vertellen dat een selfie stick niet alleen handig is om foto’s mee te maken. Vervolgens demonstreren ze hoe je hem het beste als zelfverdedigingswapen kan gebruiken. Zie jij jezelf al kung fu panda voor de toren van Pisa gaan? Het is in ieder geval een handig filmpje om aan terug te denken als je zelf in een benarde situatie zit.

Ook interessant: Vouw je beddengoed als een pro! 

Telegraph.co.uk

Recent Posts