Zo behoud je jouw vakantiegevoel!


De vakantieperiode loopt weer ten einde. Heel jammer natuurlijk, maar dit hoeft niet te betekenen dat je jouw vakantiegevoel op hoeft te geven! Zeker wanneer er volgende week weer een hittegolf op komst is. Met deze tips blijf je helemaal in de juiste sferen!

Bekijk je vakantiefoto’s

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar toch helpt het enorm! Wanneer je de mooie beelden weer terug ziet komen de herinneringen ook weer naar boven. Verzamel je gaafste vakantiepics en ontwerp een fotoboek of hang er eentje op! Zo kun je van ze vaak terugkijken en terugdenken aan je fantastische vakantie!

Koppel geuren aan herinneringen

Door geuren komen vaak de meeste herinneringen naar boven. Kies een aantal geuren die je herinneren aan de vakantie en gebruik deze weer als je heimwee hebt naar de vakantie! Door bijvoorbeeld de parfum die je hebt gedragen tijdens het avondje stappen kun je het weer helemaal voor je zien. Ook zonnebrand of aftersun is een hele goede, het doet je meteen denken aan de zomer!

Organiseer een reünieavondje

Kom samen met de mensen waarmee je op vakantie geweest bent en haal samen herinneringen op! Het is waarschijnlijk heel leuk om samen de vakantiefoto’s te bekijken want niet iedereen zal ze vast al allemaal bekeken hebben! Ook leuk is om een gerecht en drankje te maken wat jullie die vakantie gegeten en gedronken hebben. Ben je naar Spanje geweest? Serveer tapas en sangria en de Spaanse sfeer zal vanzelf meekomen!

image-2016-08-19

Maak een vakantie 2016 playlist

Maak per vakantie een playlist met nummers die je doen denken aan de vakantie. Bijvoorbeeld dat nummer dat je de hele vakantie in je hoofd had, dat nummer dat altijd op de radio kwam of dat nummer dat in elke club gedraaid werd.

Blijf de taal gebruiken

Zijn er woordjes die je geleerd hebt deze vakantie? Blijf ze gebruiken! Zo neem je echt iets van de vakantie mee naar huis. Waarschijnlijk denk je steeds aan het moment wanneer je het woordje opgepakt hebt!

Boek je volgende vakantie

Dit is misschien te veel gevraagd na je laatste vakantie, maar ga in ieder geval al uitzoeken met wie en waarheen je op vakantie wilt. Op deze manier kun je al weer dromen over de toekomst in plaats van alleen terugkijken naar het verleden!

Hopelijk blijf je met deze tips nog iets langer in je vakantiegevoel hangen en valt het beginnen met school/werk mee!

Door Letizia

Recent Posts