Zo bespaar je erg veel geld tijdens het online shoppen!


online shoppen

Online shoppen doe ik net zo graag als een bezoekje aan de winkel brengen. Ik shop eigenlijk van alles online. Kleding, electronica, woondecoratie.. noem het maar op! Het gemak van online winkelen is voor mij een groot pluspunt. Maar pas op. Omdat online winkelen vaak erg gemakkelijk is, is dit ook een grote valkuil.

Online winkelen doe ik meestal als ik me verveel, of als ik een beetje depri ben. Wat dat betreft ben ik echt een troost shopper. Ik vind het namelijk enorm fijn om onder een dekentje met een op thee in de hand te gaan winkelen. Om dit financieel verantwoord te doen maak ik soms een potje voor ‘slechte tijden’. Daarnaast ga ik soms online shoppen met een doel. Dan ben ik al een paar ik in de webshop wezen windowshoppen, voordat ik geld bij elkaar gespaard heb om zo’n winkelsessie te financieren. Tijdens het windowshoppen zie ik vaak super leuke dingen die ik op een online verlanglijstje zet. Zo kan ik ze op een later tijdstip makkelijk afrekenen.

Lees ook: 6 tips om te besparen in je vrije tijd.

Doe ik te veel online shoppen? Nee. Dit probeer ik verantwoord te doen zodat ik naderhand niet voor verassingen kom te staan. Ik hou me vrijwel altijd aan mijn budget. Dit klinkt voor sommige mensen erg logisch, maar online shoppen kan een ware verslaving zijn met financiële problemen als gevolg. Omdat winkelen op het internet zo gemakkelijk gaat zijn sommige mensen geneigd om veel spullen in het virtuele winkelmandje te leggen. Deze spullen kun je vervolgens afrekenen met slechts een druk op de knop. Wees hier dus altijd voorzichtig mee.

Tips om te besparen op online winkelen.

Ik geef graag tips om te besparen. Dus vandaag geef ik ook een paar tips om te besparen op online aankopen. Je kunt namelijk voordeliger online winkelen als je de volgende tips naleeft:

  • Maak gebruik van korting codes.
  • winkel goedkoper tijdens de sale perioden.
  • Kijk en vergelijk op verschillende webshops.
  • Wacht een paar dagen voordat je een aankoop doet zodat je zeker weet dat je het wil kopen.
  • Meld je aan bij nieuwsmailing zodat je altijd op de hoogte bent van de aanbiedingen.
  • Wacht tot de webshop gratis verzending aanbied
  • Koop tweedehands items. Dit is goedkoper en vaak net zo goed!

Misschien ook leuk: 30 Supertips om te besparen op boodschappen! 

Hopelijk heb je iets aan deze handige tips. Ik wens je in ieder geval erg veel plezier toe tijdens het online shoppen!

 

Recent Posts