Zo blijf je fit en gezond in de zomer!


Bij de zomer komt vaak lekker (maar slecht) eten en weinig bewegen kijken. Toch wil je wel fit blijven, zeker omdat je zo lang aan je summerbody gewerkt hebt! Dit is best lastig, zeker wanneer je op vakantie bent. Het is best een dubio, aan de ene kant wil je niks van het lekkere eten opgeven en niet te veel doen, maar aan de andere kant wil je wel fit blijven.

Hierbij een aantal tips waardoor je op een leuke manier fit kunt blijven tijdens je vakantie, zonder dat het je vakantieplannen in de weg zit! Ik kan het en ook jij kunt dit zeker doen! Veel succes! 

Tip 1: Sport ’s morgens voor alle activiteiten

Ik weet dat het moeilijk klinkt, jezelf een half uurtje eerder uit je bed slepen dan gewoonlijk om te gaan sport, maar wanneer je het de eerste dag gelijk doet, is het makkelijker vol te houden de rest van de vakantie! Wanneer je dit elke ochtend doet, kun je tijdens de rest van de dag meer cheaten! Je hebt je dagelijkse beweging al gehad, dus de hele dag aan het zwembad liggen is ook geen probleem meer! Daarnaast geeft sporten in de ochtend je meteen een goede, frisse start in de ochtend en meer energie om de dag mee door te komen!
Hardlopen is een leuke en gezonde manier om de omgeving te leren kennen en misschien is er wel een ochtend-sport-activiteit gepland door het animatieteam op je vakantie plek! Wanneer je thuis blijft is hardlopen of fietsen in het mooie weer ook fijn, nodig je vrienden uit om het nog leuker te maken!

Tip 2: Houdt balans dagen

Je hoeft echt niet élke avond een wijntje, ijsjes of iets anders slechts te nemen. Spreek met jezelf af dat het je het om de dag doet. Hierdoor waardeer je het ook meer op de momenten dat je het wel kunt nemen. Ook de maaltijden (zeker wanneer je in een all-inclusief hotel zit) zullen vaak niet de meeste gezonde zijn. Je kunt daar balans in brengen door naast elke maaltijd een salade te eten, of wanneer je ‘s middags vet gegeten hebt, ’s avonds alleen een broodje of salade te eten. Hierdoor zorg je er ook voor dat je je dagelijkse vitamines en mineralen binnenkrijgt, ook wel zo fijn!

Tip 3: Laat je niet mee slepen door anderen

We kennen ze allemaal, de woorden: Neem er nou toch eentje! Ook op zulke momenten moet je sterk blijven en denken aan waarom je het doet! Wanneer je ‘gedwongen’ wordt het gene te nemen, zal je er achteraf waarschijnlijk ook spijt van krijgen en dat is nooit fijn. Laat weten dat je niet de hele vakantie zo wilt eten en drinken en dat je vandaag even een rondje overslaat maar morgen weer gewoon meedoet!

Tip 4: Neem sportieve activiteiten op in het programma

Een hele dag door een stad wandelen door de hitte is ook al een goede workout! Natuurlijk ga je dan ook makkelijk een ijsje halen of op een terrasje zitten. Een heel leuke, sportieve activiteit is bijvoorbeeld hiken. Een goede manier op je benen te trainen en te gelijk het uitzicht over de gehele omgeving te zien. Een dagje een fiets huren en daarmee door de locatie crossen is ook een goede opvulling van het programma. En wil je het hotel echt niet verlaten, zorg dan dat je een aantal baantjes gaat zwemmen of bijvoorbeeld gaat volleyballen in het zwembad. Op deze manieren heb je vast niet eens door dat je aan het sporten bent!

Tip 5: Drink genoeg water

Wanneer je op vakantie, zal je vanzelf al veel zweten. Dan is het belangrijk (zoals in elke situatie) dat je genoeg water drinkt. Tijdens de vakantieperiode is het vaak heel verleidelijk om te kiezen voor frisdrank of fruitsappen. Maar als je toch zo’n dorst hebt door de hitte: Neem water! Het is een hele makkelijke manier om je lichaam gezond te houden en het is nog is verfrissend ook!

Door: Letizia

Recent Posts