Zo boek jij goedkoop jouw droomreis!


droomreis

Admit it, in bijna ieder van ons zit een stiekeme reiziger verborgen. Onder de lezers in mijn doelgroep zeer waarschijnlijk een hoop uitbundige, aangezien ik zelf ondersteboven sta van de wanderlust, en ik vaker leuke reis items voorbij laat komen. Vandaag ga ik echter iets leuks op dit gebied delen; Tips van moi (zelfstandig verkoper reizen), over hoe jij nou op een goedkope manier jouw droomreis kan boeken. Bruikbare info gegarandeerd!

Stel; je droomt er al jaren van om naar New York te gaan, of misschien wil je een reis met je vrienden naar Stockholm maken. Waar de bestemming ook heen gaat, ik ga er even van uit dat we met het vliegtuig gaan en dan neem ik in dit artikel als voorbeeld .. -hersenkrakend/kan-niet-kiezen – … Een fabeltastische reis naar Jamaica! Ja man, dat gaan we doen!

Hoe kan ik zo goedkoop mogelijk die droomreis maken!?

Zoek informatie op over de bestemming!

Dit kan in je voordeel werken bij het boeken van de tickets en het verblijf. Welke plekken zijn duur, waar zitten toeristen, waar is het veilig en waar is vooral niet de middel of nowhere (Tenzij je voor pure rust gaat) We willen namelijk niet dat goedkoop – duurkoop word!

Kies de beste reisperiode

Vliegtickets en vakantieverblijven hebben vaak variabele prijzen. Zo heb je op vrijwel elke bestemming een hoog- en laagseizoen. Het hoogseizoen valt altijd in de reguliere (school) vakanties, reis aantrekkelijke seizoenen en rond feestdagen. Als je dus de bestemming en het verblijf van jouw keuze zo goedkoop mogelijk wil boeken kun je het beste in het laagseizoen van de bestemming op vakantie gaan. Als je graag naar Jamaica wil gaan kun je het beste in Oktober/November reizen. 1; Er is geen reguliere vakantie/feestdag 2; het is dan regenseizoen. Als inwoner van een eilandje dat een uurtje vliegen van Jamaica ligt kan ik rustig zeggen dat het regenseizoen niks voorsteld. Het regent meestal in de ochtend. Af en toe kan er wel eens een orkaan langs razen, maar we zijn avontuurlijk ingesteld toch? haha! Het is in ieder geval niks om je ernstig zorgen over te maken. Ik zou nooit iemand afraden om tijdens het regenseizoen naar de Cariben te gaan. Het is 30+ graden anyway! :)

Boek je tickets en verblijf vroeg!

Vroeger waren de last minutes helemaal hot, maar tegenwoordig kun je deze beter laten. Kies voor het vroegboeken en scoor op deze manier goedkopere tickets en verblijven. Pakketreizen bieden in vele gevallen zelfs vroegboek korting aan!

Airbnb, couchsurfen en hostels

Cheap ass verblijven vind je natuurlijk bij o.a. onze zeer geliefde airbnb! Voor de avontuurlijke mensen bestaat er nog zoiets couchsurfen. Bij deze manier van overnachten verblijf je gratis of in ruil voor een karwijtje bij een vreemdeling op de bank of staat er wellicht een bed voor je klaar! Daarnaast kun je ook kiezen om in een hostel te overnachten. Het gebouw mag dan wel iets weg hebben van een studentenflat, je overnacht in ieder geval erg goedkoop! Soms al voor een tientje per nacht!

Mailing en acties

Wie kent ze niet? De KLM Wereld deal weken. Boek tickets naar fancy plekken met korting! Zo hebben ook verschillende andere luchtvaartmaatschappijen tickets met korting in de aanbieding. Ook kun jij je opgeven voor de mailing van bedrijven in de reisbranche. Zo mis jij nooit een nieuwtje of korting!

Ga naar een reisbureau

Wat veel mensen niet verwachten, is dat je bij een reisbureau in erg veel gevallen goedkopere pakketreizen kan boeken dan een los vliegticket en verblijf! Dit hangt trouwens van de bestemming af. Verre reizen en middellandse zee, yes! Citytrips in Europa, nee. Dan is zelf boeken bij Ryanair of andere budget maatschappijen in de meeste gevallen goedkoper. Ben je toch bij het reisbureau op zoek naar een ticket? Vraag of er een ‘Whiskey class’ beschikbaar is. Dan heb jij in ieder geval de goedkoopste plek in het vliegtuig te pakken!

Nachtbraken

Sommige voordelige vliegtickets worden s’ nachts bijgevuld. Omdat dit vaak maar op een paar gaat zijn ze meestal al in de ochtend uitverkocht. Hou de tijden in de gaten en ga met een kop koffie midden in de nacht achter je schermpje zitten. Dat doe ik ook tijdens de H&M online sale! haha.

Ik hoop dat jullie iets aan deze ‘droomreis’ tips hebben en mochten jullie nog specifieke vragen hebben omtrent reizen, bestemmingen, vervoer en verblijf dan mogen jullie mij altijd even een berichtje sturen!

Q: Waar gaat jouw droomreis naartoe?

Peachlife

Recent Posts