Zo creëer je een Designer interieur voor weinig geld!


Woondecoratie, interieur en styling. I love it! Het restylen van mijn huis is een hobby waar ik mijn tijd graag aan spendeer. Unieke items, industriëel, bohemian en botanisch. Het zijn terugkerende thema’s in mijn interieur. Duurzaam en design staan centraal. En wist je dat het mij helemaal niet zoveel gekost heeft?

Vandaag ga ik je vertellen hoe ik de VTWonen look in mijn appartement heb gecreëerd. Ook vertel ik je welke handelingen en aankopen je beter achterwegen kunt laten. Na jaren uitproberen en een hoop dingen wegdoen, ben ik er achter gekomen welke items blijvertjes zijn en welke dingen je beter kunt vermijden.

Less is more

Mensen zijn vaak geneigd om veel spullen in huis te hebben. Maar wees eens eerlijk, heb je dit écht allemaal nodig? Begin je makeover met het wegdoen/verkopen van overbodige spullen. Wees streng voor jezelf. 90% van alle spullen zijn niet waardevol. Vroeger, in de tijd van je grootouders, had men slechts enkele bezittingen en werd daar zuinig mee omgegaan. Dit waren vaak duurzame items van degelijke kwaliteit en dus echt geen wegwerp product van de Action. Weinig spullen, maar duurzaam en uniek. Probeer deze mindset over te nemen.

Beginnen met inrichten Do’s and Don’ts

Je hebt opgeruimd en wellicht meer dan de helft van je spullen weggedaan. Dit is het moment om je kamers een grondige schoonmaakbeurt te geven. Dan kunnen we beginnen met een schone lei! Er zijn een aantal do’s en dont’s die ik altijd hanteer:

Dont’s:

 • Koop niks bij Action/Wibra/Big Bazar e.d. (Deze winkels zijn top, maar we gaan niet met wegwerp decoratie werken)
 • Koop geen nep-schapenkleedjes.
 • Zet niet te veel snuisterijen en kleine prullaria neer (max. 2 per kamer)
 • Koop geen kamerplanten bij een supermarkt (Ze gaan snel dood en dan heb je jouw geld weggegooid)
 • Nogmaals: Plaats niet te veel spullen in huis. Hou het clean.

 

Do’s:

 • Koop een paar key items die iets duurder mogen zijn. (Je zult er jaren veel plezier van hebben)
 • Koop een écht schapenkleed. (soms voor twee tientjes te vinden bij de Vintage per Kilo sale!)
 • Kamerplanten koop je in de aanbieding bij het tuincentrum. (Koop een kleine plant met groeipotentie)
 • Wacht op de uitverkoop van merken als Riverdale, PTMD, Riviéra Maison, Casa Vivante (Iets duurder, maar duurzaam!)
 • Investeer in een geuroliebrander
 • Zorg voor een designer-look key item zoals een stijlvolle lampenkap. Het maakt een wereld van verschil in huis!
 • Unieke items kun je vinden bij de kringloop! Let op: Ga voor vintage en niet voor de goedkope meuk.
 • Een degelijk tapijt doet wonderen verrichten in huis.
 • Check Pinterest voor wooninspiratie voor jouw stijl.

producten actionHoe heb ik het aangepakt?

Ten eerste heb ik veel spullen verkocht. Met de opbrengsten kon ik beetje bij beetje mijn interieur naar wens samenstellen. Je hoeft niet alles in een keer nieuw aan te schaffen. Dan ben je een paar honderd euro lichter en kun je achteraf spijt van je aankopen krijgen omdat je niet in elk item je hart en ziel hebt gestoken. Dit klinkt misschien een beetje zweverig, maar je leert waardering voor spullen te krijgen als je er genoeg aandacht aan besteed. Zo kan ik dagen fantaseren over een bijzettafeltje om hem vervolgens alsnog te kopen en te decoreren. Ik ben al een paar jaar bezig met mijn droominterieur en het maakt me blij dat ik om de zoveel tijd een key items kan scoren.

Mijn favoriete adresjes

Om een designer interieur voor een leuk prijsje te creëren ga ik hier vaak shoppen:

 • De Home-afdeling van het tuincentrum
 • De kringloopwinkel
 • Rommelmarkten
 • Brocante en antiek events/markten
 • Veepee

Goedkope sale items bij Veepee

Over deze laatste suggestie wil ik graag wat uitleg geven! Via de Veepee webshop kun je altijd spullen in de sale kopen! Ze hebben telkens tijdelijke verkopen betreffende kleding, boodschappen, meubels en home accessoires! Zo heb ik er wel eens Puma sneakers voor €19,95 gekocht en 24 pakken Lipton ice tea voor €12,95. Onlangs kocht ik een aantal key items van Casa Vivante voor een prikkie en ik ben er zo blij mee! Ook jij kunt hier met korting shoppen + €10,- extra korting en gratis verzenden als jij je aanmeld via de volgende link:

https://shop.veepee.nl/r/Roxanne+Verheesen_p6GOy1

Leg voor €25,- in je mandje en gebruik bij het afrekenen de kortingscode: FRIENDS. Je zult zien dat er meteen €10,- van het bedrag wordt afgehaald en de verzendkosten gratis zijn! Werkt de link niet? Dan kan het zijn dat je de link in een incognitovenster moet openen. (Plaats cursor op de link, rechter muisklik en kies ‘openen in incognitovenster’).

Woonstijlen

Je kunt jouw huis helemaal naar jouw smaak inrichten. Je kunt hierbij gebruik maken van diverse woonstijlen. Ook ik heb diverse woonstijlen in mijn huis. Zo kun je bij mij een mix vinden van:

 • Stoer en Sober
 • Bohemian
 • Industrieel
 • Rotan
 • Brocante

Als laatste tip wil ik je meegeven dat je ook veel leuke DIY projecten kunt ondernemen. Pinterest staat er vol mee en er is vast een passende DIY die bij jouw woonstijl past. Ik ga binnenkort aan de slag met muurvuller om een stoere fruitschaal te maken. Ook met degelijk touw kun je veel ondernemen. Het leukste? Het kost weinig! Daar houden we bij Budgetella van. Via onze Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle posten we wekelijks leuke DIY projecten. Neem een kijkje en post ook jouw Budget interieur inspiratie! Zie ik je daar?

 

Recent Posts