Zo kun je met een klein budget een terrasje pakken!


image-2017-08-16

Het allerfijnste om te doen in de zomer, is chillen met je favoriete mensen op een terras. Helaas kan dit aardig duur uitpakken en raak je ook snel kwijt hoeveel je daadwerkelijk uitgeeft… Dit kan dus aardig wat uit je portemonnee stelen! Gelukkig hebben wij de ultieme tips om dit dagje terrasjes pikken wél te overleven.

Het leuk hebben is fijn, maar niet als je de volgende dag van je bankrekening schikt. Heb jij ook altijd dat je teveel geld uit geeft als er eenmaal wat alcohol in zit? Deze tips helpen dat te voorkomen!

Zo kun je met een klein budget een terrasje pakken!

Hou bij wat je besteld

Vooral als je met een grote groep vrienden bent, is het lastig bijhouden hoe hoog de rekening nu precies is. Zorg dat één iemand dit wél bijhoudt. Zo kan diegene een seintje geven als de rekening te ver op gaat lopen. Zo kom je ook niet voor verassingen te staan en kun je je beter inhouden: hopelijk ;).

Wie Betaald Wat app

Dit is een app waar je precies kunt bijhouden hoeveel geld je nog van je vrienden krijgt. Super Nederland, maar het werkt wel. Zo hoed je nooit meer moeilijk te doen met terugvragen en je rekeningnummer doorgeven. Je zet in de app wie wat heeft genomen en wie er betaalt heeft. Zo weet je dus precies wie wat krijgt van iedereen.

Pin cash geld

Wanneer je cash geld pint en je pinpas thuis laat, kun je niet eens teveel uitgeven. Hele goeie dus wanneer je jezelf niet kunt bedwingen als je weet dat je meer geld hebt. Je denkt wel 10 keer na om dat extra drankje te bestellen als je weet dat je daarna moet gaan afwassen ;).

Reken tussendoor af

Vaak houd je er geen rekening mee dat je ook nog fooi moet geven en soms ben je dingen vergeten die je toch echt genomen hebt. Heel pijnlijk als je dit uiteindelijk niet zou kunnen betalen. Je kunt er voor kiezen om tussendoor je rekening te betalen (vergeet je fooi niet!). Hierdoor houdt je goed bij hoeveel budget je nog over hebt. Ook kom je niet aan het einde pas voor onvoorziene kosten te staan, maar weet je het tussendoor al als de rekening tegenvalt.

Whoehoe! Het is dus toch mogelijk een chill avondje met je vrienden te zitten, zonder meer uit te geven dan dat je zou willen. Deel deze tips met je vrienden en jullie hebben de tijd van je leven zonder tegenvaller aan het einde van de avond!

Recent Posts