Zo ga jij plannen als een pro!


Tegenwoordig is plannen heel belangrijk. De verplichtingen en afspraken stapelen zich op en het is natuurlijk niet handig als je iets vergeet. Van een feestje tot een afspraak bij de kapper, op deze manier plan jij als een pro!

Ook leuk: Wanneer is een webshop betrouwbaar?

Zorg voor een duidelijk systeem 

Het is belangrijk dat je een bepaalde structuur aanbrengt in je planning. Het slimste is om gewoon één agenda of kalender te gebruiken. Dit werkt echter niet voor iedereen, want als jij de kalender van het gezin in je handtas propt, heeft de rest van het gezin natuurlijk pech. Daarom hoef je dus niet perse een planner te gebruiken, maar zorg dan dat in beide planners hetzelfde staat.

Kies de soort planner die bij jou past

Ook hier geldt als je bijvoorbeeld rekening moet houden met je gezin, dat een kalender ideaal is. Hoeft dat niet? Dan is een agenda bijvoorbeeld weer heel fijn. Deze past in je tas en kan dus overal mee naartoe. Agenda’s zijn er natuurlijk ook weer in verschillende soorten en maten. Je hebt agenda’s met een dag per bladzijde, maar ook met een (halve) week per bladzijde. Kies wat voor jou werkt.

Plan ver vooruit

Moet je elk half jaar naar de tandarts? Plan dan gewoon vooruit. En komt de gemaakte afspraak tegen die tijd toch niet zo goed uit, dan kun je hem gewoon weer tijdig afzeggen. Als je ver vooruit plant, is het ook handig als je even naar de aankomende weken kijkt. Zo voorkom je dat je het deze week heel rustig hebt en het volgende week weer heel druk hebt.

Schrijf alles gelijk op

Noteer alle afspraken die je maakt gelijk. Wanneer je je afspraken niet opschrijft, vergeet je ze veel sneller. Daarnaast kun je ook meer structuur aanbrengen in een geschreven planning.

Stel prioriteiten

Heb je deze week nog maar één plekje in je agenda en moet je dringend naar de tandarts? Dan zal dat bijkletsen met je vriendin misschien even moeten wachten. Prioriteiten stellen is belangrijk, ondanks dat het niet altijd even leuk is.

Plan tijd voor jezelf in

Tussen alle afspraken in moet je absoluut wat tijd voor jezelf inplannen, anders raak je mega gestrest en daar is niemand mee geholpen. Tijd voor jezelf inplannen betekent ook dat je genoeg tijd aan slapen moet kunnen besteden.

Probeer geen afspraken door te schuiven

Bijna elke week is druk en ja de ene keer heb je meer te doen dan de andere keer, maar probeer geen taken door te schuiven. Hier schiet je achteraf niks mee op, want het werk stapelt zich zo alleen maar op.

Misschien ook interessant: 7 Handige tips om sneller in slaap te vallen

Veel mensen vinden deze manier van plannen fijn, maar je moet natuurlijk helemaal zelf ervaren of dat voor jou ook zo is. Zelf mis ik door deze tips om beter te plannen in ieder geval geen afspraken meer.

Door: Nadeche 

Recent Posts