Zo hou je de Energierekening laag tijdens Thuiswerken


Deze herfst en winter blijven we vaker thuis, moeten we ons afzonderen en werken we vanuit onze casa. Dit is allemaal leuk en aardig, maar we verbruiken ook onwijs veel energie. De verwarming staat aan, tussendoor even koffie maken, het gebruik van een laptop/of tv. Dat tikt gedurende de dag allemaal aan.

Daarom deel ik vandaag een aantal tips om speciaal tijdens de pandemie te besparen op de energiekosten. Misschien kan het je zelfs aan het einde van het jaar iets opleveren.

Zet je termijn bedrag omhoog

Ik kan het je aanbevelen om je termijnbedrag omhoog te zetten. Je zult dit jaar meer thuis zijn dan normaal. Het is daarom ook logisch dat je meer energie verbruikt dan normaal. Schuif het op zijn minsts met een tientje omhoog. Zo kun je onaangename verassingen voorkomen. Verbruik je minder? Dan krijg je dit op het einde van het jaar terug en heb je een leuk spaarpotje.

Verwarm elektrisch

Elektriciteit is tegenover voorgaande jaren onwijs goedkoop geworden. Daarom verwarm ik al 2 jaar voornamelijk elektrisch. Woon je net als ik in een appartement/klein huis? Investeer een paar tientjes in een elektrische verwarming. Je zult zien dat je dit bedrag al binnen 3 maanden hebt terugverdient.

Doe de was/vaat ’s nachts

Heb je een daltarief? Verbruik dan vooral energie ’s nachts. Zet na 22.00 de wasmachine en de vaatwasser aan.

Gebruik minder apparatuur

Nu je thuis bent verbruik je misschien meer energie om je huis te verwarmen. Je kunt ook op andere apparatuur besparen. Als je meer in comfy kleding loopt, hoef je niet/minder te strijken. Bespaar op het gebruik van de droger en droog je kleding op een rek. Hang handdoeken over een stoel. Verwarm ’s avonds een kruik i.p.v. de verwarming aan te zetten. Zet de vaatwasser alleen aan als hij écht vol is. Was op lagere temperatuur.

Thermostaat

Heb je liever de verwarming aan? Zet de thermostaat een graad lager dan dat je normaal zou doen. Bijv. op 20 i.p.v. 21 of zelfs op 19/18. Waar jij je comfortabel bij voelt. Kleed je warm aan. Dan krijg je het niet koud. Je kunt net zo goed bij 19 graden een trui dragen dan een t- shirt bij 21 graden.

Volg Budgetella op Instagram

Ik post dagelijks nieuwe budget updates, koopjes, gratis acties, DIY projecten en meer via mijn persoonlijke account ShopWithRox! Ook neem ik je mee winkelen en laat ik leuke en betaalbare mode en beauty producten zien. Ik kom graag met mijn lezers in contact. Je kunt mij op Instagram volgen via deze link of zoek op @shopwithrox. Zie ik je daar? 🙂

Recent Posts