Zo kan een blaasontsteking levensbedreigend zijn!


blaasontsteking

Het hebben van een blaasontsteking is gewoon enorm vervelend. Het doet enorm veel pijn en het kan je leven beïnvloeden. Meer dan de helft van alle vrouwen krijgt minstens een keer in haar leven te maken met een ontsteking van de blaas. Wat moet je er tegen doen? Veel water drinken is in ieder geval aangeraden omdat het jouw blaas spoelt. Daarnaast kun je naar de dokter gaan voor een antibiotica kuur. Aan dit laatstgenoemde zit echter wel een risico.

Lees ook: Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag 2 bananen eet

Je kan er namelijk resistent voor worden! Artsen zijn de laatste jaren voorzichtiger geworden met het voorschrijven van antibiotica. Antibiotica doodt bacteriën die infecties zoals blaasontsteking veroorzaken. Als je lichaam gewend is aan antibiotica kunnen de bacteriën gewoon hun gang blijven gaan. Dit kan leiden tot een bloedvergiftiging en dan wordt je blaasontsteking ineens levensbedreigend! Daarom moet je voorzichtig gebruik maken van antibiotica.

Wat kun je doen bij een blaasontsteking?

  • Erg veel water drinken.
  • Neem Roter Cystiberry (ben je vatbaar voor blaasontsteking? Dan kun je deze ook innemen om te voorkomen)
  • Ga naar je huisarts en praat over je blaasontsteking en de antibiotica.
  • Vertel de huisarts als een soort antibioticum in het verleden niet heeft gewerkt.
  • Neem de dagelijkse hoeveelheid van het voorgeschreven antibioticum in.
  • Doe dit op vaste tijdstippen.
  • Sla geen tijdstip over!
  • Stop de kuur nooit eerder dan aangegeven.

Dit artikel schrijf ik naar aanleiding van een eigen ervaring. In het verleden heb ik in het ziekenhuis gelegen met een longontsteking omdat ik resistent was voor een bepaald soort antibioticum. Ook heb ik vaak een terugkerende blaasontsteking. Ik ben erg voorzichtig geworden met de inname hiervan. Ik doe dit strikt volgens de bovenstaande punten. Momenteel gaan EU-landen de antibiotica resistentie aanpakken. Ik hoop dat ze nieuwe antibiotica of alternatieven kunnen ontwikkelen.

 

 

Recent Posts