Zo krijg jij een goede nachtrust!


 

Betere nachtrust

De laatste periode is het voor mij erg moeilijk geworden om tijdens de nacht goed door te slapen. Ik word op z’n minst 2 keer per nacht wakker, maar vaak komt dit aantal op 4-5 keer te liggen. Niet chill dus. Daarom ging ik op zoek naar tips om een betere nachtrust te krijgen. Mijn bevindingen ga ik vandaag met jullie delen, mocht je met dit zelfde probleem kampen.

Vermoeidheid

Ik irriteer me dood. Er is alweer een nacht verstreken waarin ik elke oneffenheid op het plafond heb kunnen ontdekken. En ook die irritatie is vermoeiend. Alles is vermoeiend en het liefste zou ik een steen doormidden willen breken; oh wacht, dat is ook vermoeiend. Herken je de vicieuze cirkel? In slaap komen is niet zo moeilijk. Ik lig meestal tussen 21.00 en 23.00 te slapen. En dit gebeurt ook tamelijk snel. Het gebeurt ook tamelijk snel dat ik weer wakker wordt, en dan begint het plafond staar tafereel. Omdat ik zo weinig slaap, ben ik ook dagelijks erg moe en heb ik nooit zin om s’ avonds uit te gaan. Alles is al snel te veel en overdag slaat de vermoeidheid vaak toe. Dit moet anders. Dit kan anders! Dus ging ik op onderzoek uit.

Drink thee voor het slapen gaan

Vooral Kamillethee is goed om te ontspannen. Ontspannen ziel is een goed begin voor een prima nachtrust. Nu kan ik jullie de ‘Sleepy Time’ thee van Celestial Seasonings aanraden. Deze heb ik lang niet meer gedronken, dus ik ga deze week weer een nieuw pakje kopen.

Pieker probleem

De reden waarom de meeste mensen niet goed kunnen slapen? Omdat ze blijven denken. Ik snap dat dit moeilijk is, aangezien dit in mijn geval ook een boosdoener is, maar het is belangrijk om de zaken van je af te kunnen schudden op het moment dat je in slaap valt.

Afleiding

Een oplossing voor het bovenstaande is afleiding. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een boek of tijdschrift te lezen voor het slapen gaan. Ook een chit chat praatje wil helpen. Tv en telefoons zijn uit den boze! Door het licht dat ze afgeven blijft je onderbewustzijn wakker.

Laat koffie, suikerhoudende dranken en alcohol staan

na de namiddag is het niet toegestaan om koffie, suikerhoudende dranken en alcohol te drinken als je op zoek bent naar een goede nachtrust. Vervang deze dus door water, thee en suikervrije alternatieven. Let ook op met groene thee. Hier zit namelijk onwijs veel cafeïne in!

Geen huisdieren in de slaapkamer

Huisdieren zijn een afleiding in je slaapkamer. Hoewel ze erg knuffelig kunnen zijn, hinderen ze ook jouw slaap positie. Daarnaast interesseert het jouw viervoeter niet of je slaapt. Ze maken je wakker als ze iets van je willen!

Zorg voor een goede slaapplek

Als je kamer rommelig is, dan slaap je niet zen. Hou de slaapkamer netjes en schoon en je geest zal rust vinden.

Een goed bed is belangrijk

Je bed is belangrijk. No shit sherlock. Je slaapt er immers in! Zoek daarom een matras en ledikant uit dat bij jou past. Je kunt zelf op pad gaan en kijken waar jij je comfortabel bij voelt, maar je kunt je ook in een slaap/wooncenter laten adviseren. Ik kan je als advies geven dat je best wat extra’s mag uitgeven voor een bed van goede kwaliteit. Je spendeert namelijk een groot deel van een 24 uurs cyclus in bed.

Maak jezelf moe

En daar bedoel ik mee dat je genoeg moet bewegen overdag. S’ avonds laat gaan sporten is niet zo verstandig aangezien het jouw geest een energie boost geeft. Het beste is om dit overdag te doen en tegen de avond nog een kleine wandeling te maken. De buitenlucht is ook een grote yes! voor de nachtrust.

 

Ik ga vanaf vandaag een groot aantal van deze tips opvolgen. Dan hoop ik de komende periode weer voldoende nachtrust te kijgen :)

Q: Slaap jij goed?

Recent Posts