Zo kun jij goed slapen tijdens de hitte!


goed slapen

Als het in de zomer warm is kunnen veel mensen moeilijk in slaap komen. Als de temperatuur boven de 25 graden stijgt, kunnen maar liefst 75% van de mensen last hebben van slaapproblemen. Er is een grote kans dat jij daar een van bent!

Het is belangrijk om daar iets aan te doen want zonder goede slaap, functioneer je slechter en kun je op den duur ziek worden. Dan is geen fijn idee. Dus als de temperaturen tijdens de zomer hoog zijn, kun jij je bewapenen met deze handige tips:

Zo kun jij goed slapen tijdens de warme dagen!

Ga onder een dun laken liggen

Als het warm is kun je beter onder een dun laken liggen. Die dikke deken zorgt immers voor een grote sauna! Het is zelfs nog beter om zonder laken te slapen, maar ik weet dat veel mensen daar moeilijk aan kunnen wennen omdat ze altijd onder een dik dekbed te slapen!

Maak jezelf moe

Het klinkt logisch, maar het wordt vaak vergeten: Als jij jezelf moe maakt, kun je beter slapen. Sporten tijdens warm weer is niet fijn, maar je kunt vervolgens een koele douche nemen. Daar koel je van af en zul je beter slapen.

Maak gebruik van een airco of ventilator

Zet de airco of ventilator in je slaapkamer neer. De ventilator zuigt lucht aan de achterkant op en blaast dit voor zich uit. Het is dus handig om de ventilator op een koele plek te zetten. Bijvoorbeeld naast een geopend raam. Zo stroomt de koele lucht jouw kant op.

Neem een koud voetenbad

Warme voeten maken je hele lichaam warm. Probeer deze dus af te koelen met een voetenbad. Ik durf te wedden dat jij comfortabeler in bed ligt en binnen een mum van tijd in slaap zult vallen.

Gebruik een verkoelend oogmasker

Is het warm en heb je misschien last van hoofdpijn? Dan kun je een verkoelend oogmasker opdoen. Deze kun je in de koelkast leggen en voor het slapen gaan op je gezicht leggen. Dit zal zeker helpen en zo kun jij goed slapen!

 

Recent Posts