Zo maak jij het perfecte gepocheerde ei


gepocheerde ei

Op zondagochtend heb je lekker uitgeslapen en ben je klaar om je vrije dag te beginnen. Een goede start is natuurlijk het ontbijt. En op zondag mag dit natuurlijk wat specialer zijn dan op andere dagen. Je kunt verse jus uit sinaasappelen persen, toast maken, croissantjes in de oven zetten en een eitje maken! Met dit laatste voedingsmiddel kun je variëren. Denk maar eens aan een gebakken ei, een gekookt ei of een roer ei? Een andere variant die echter niet zo vaak gemaakt wordt is een gepocheerd ei.

Lees ook: De truc om een smoothie te maken zonder blender!

Veel mensen vinden het maken van een gepocheerd ei best lastig. Daarom wordt dit gerecht vaak overgeslagen. Het ei veranderd in een octopus met lange witte tentakels, het gepocheerde ei heeft een rare vorm of het eigeel is niet goed? Hoe dan ook: Oefening baart kunst! In dit filmpje geeft Jamie Oliver de handleiding hoe je het beste een gepocheerd ei kunt maken.

 

Tips voor het perfecte gepocheerde ei die volgens Jamie erg belangrijk zijn:

  • Gebruik verse eieren
  • Het water moet niet hard bubbelend koken. Zodra het water kookt zet je het vuur wat lager.
  • Door het maken van een draaikolk in het water kun je het ei bij elkaar houden
  • Azijn is niet nodig
  • Laat het ei 3 minuten pocheren.

Misschien ook interessant: Dit is de juiste manier om sushi te eten!

Een gepocheerd ei is lekker om op brood te eten. Maar ook het gerecht dat Jamie maakt met de asperges ziet er heerlijk uit! Persoonlijk zou ik de asperges inwisselen voor spruitjes met kaassaus, en dit samen met het gepocheerde ei serveren.

Ik heb in ieder geval genoeg inspiratie voor het volgende zondagochtend ontbijt. En dankzij Jamie Oliver weet ik nu hoe ik het perfecte gepocheerde ei moet maken!

Recent Posts