Zo spaar je makkelijk voor de vakantie die je verdient!


Het hoogseizoen staat weer voor de deur, en dat betekent dat erg veel mensen op vakantie gaan. Ik denk dat ook jij graag op vakantie zou willen gaan. Misschien heb je al iets geboekt, of ben je nog bezig met sparen. Hoe dan ook, vandaag geef ik effectieve tips hoe je makkelijk een vakantie budget bij elkaar kunt hosselen.

Misschien ontvang je vakantiegeld. Maar als dit niet zo is, dan kun je beter een spaarplan opzetten. Geld sparen voor je doel kun je op diverse manieren doen. Deze voorbeelden om geld te sparen kan iedereen ondernemen en voordat je het weet zit jij een heerlijke cocktail te drinken in de beachclub.

Maak een realistische budget

Mensen dromen vaak van een vakantie en hangen daarna pas het prijskaartje vast. Dit is oké, maar het is verstandiger om te bekijken hoeveel je kunt sparen en daar een passende vakantie bij uit te zoeken. Dat scheelt misschien enige stress in de komende maanden.

Betaal eerst alle rekeningen

Betaal de vaste lasten en geef jezelf een maandbudget. Heb je alle kosten gedekt en blijft er nog wat geld over? Hup, naar de spaarrekening voor de vakantie! Je kunt ook makkelijk via je internetbankieren app sparen. Heb je bijvoorbeeld boodschappen gedaan en ben je onder het budget gebleven? Stort dan die overgebleven euro’s makkelijk op de spaarrekening.

 

Doe geen impulsaankopen

Het komt niet heel vaak voor, maar er zijn momenten dat ik kwetsbaar ben wat betreft impulsaankopen. Probeer deze te vermijden. Dit spaart je een hoop geld en spijt.

Verkoop spullen op marktplaats

Toch een impulsaankoop gedaan? Of heb je nog een berg aan impulsaankopen uit het verleden op zolder staan? Probeer ze te verkopen via Marktplaats! De euro’s die je vangt kun je in de spaarpot doen.

Doe aan huizenruil

Hotelkamers kunnen prijzig zijn. Je komt al snel aan zo’n €100,00 per nacht voor een hotelletje. Om dat geld te sparen kun je aan huizenruil doen. Je kunt via sociale media als Facebook een oproepje doen in een groep voor huizenruil. Wie weet kun je ruilen met een gezin uit een tropisch oord. Dan hoef je alleen maar jouw reiskosten te betalen!

 

Neem een extra baantje

Dacht je dat zomerbaantjes alleen voor tieners waren om hun vakantie naar de costa’s te kunnen betalen? Helemaal niet! Ook jij kunt in de komende maanden wat extra geld bij elkaar hosselen. Je kunt misschien een klusje voor iemand opknappen, een winkeltje openen op Etsy of misschien doe je aan partijhandel? Elke euro is er een! Denk daar maar eens aan.

Goedkope vliegtickets scoren

Er zijn verschillende trucjes om je vliegticket goedkoper te scoren. Het schijnt dat de prijs van vliegtickets op dinsdagmiddag om 15.00 het laagst zijn. Ook is de prijs circa 6 weken voor vertrek het goedkoopst. Heb je al uitgebreid research gedaan? Verwijder dan je cookies voordat je een vliegticket gaat boeken. Door de cookies weet de website van de vliegmaatschappij dat je geïnteresseerd bent en dan willen ze nog wel eens de prijs opdrijven.

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en discussieer mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Recent Posts