Zo verzorg jij je huid optimaal in de zomer!


Of je nou op een zonvakantie gaat of dat je thuis (mits het goed weer is) probeert om bruin te worden. Het is in beide gevallen heel belangrijk dat je je huid goed verzorgd. Felle UV-stralen beschadigingen je huid helaas, maar met deze tips verzorg jij je huid kan je de schade beperken.

Scrubben (of niet)

Als je mooi gelijkmatig bruin wil worden, kan je je huid scrubben om de dode huidcellen te verwijderen. Als je snel verbrand, is het misschien verstandig om dit juist niet te doen. Nieuwe huid verbrand namelijk heel erg snel.

Blijf smeren 

Of je huid nou licht, getint of donker is, jezelf insmeren is voor iedereen belangrijk. Ook moet je dit meerdere keren per dag herhalen. Zo verzorg je de huis goed. Als de zon erg fel is, moet je je natuurlijk vaker insmeren dan wanneer het bewolkt is. Geen idee welke factor je moet hebben? Laat je dan adviseren bij een goede drogisterij. Twijfel je daarna alsnog? Je kan beter een te hoge dan een te lage factor kiezen.

Drink genoeg

Ik heb hier al vaker over geschreven, maar om je huid gehydrateerd te houden is het belangrijk dat je genoeg vocht binnenkrijgt. Niet alleen drinken helpt. Ook het eten van onder andere watermeloen en komkommer helpt super goed en verzorg je de huid.

Neem een douche

Om je huid na het zonnen te verfrissen, kan je een douche nemen. Hiermee spoel je gelijk de resten zonnebrand en zweet weg. Deze stap mag je eigenlijk niet overslaan en is misschien wel net zo belangrijk als het insmeren.

Smeer je nogmaals in

Deze keer smeer je je in met een verkoelende aftersun. Zo kan je huid tot rust komen en ga je de volgende dag weer gehydrateerd de zon in.

Onderschat het zorgen voor je huid niet. De zon richt meer schade aan dan je denkt en op lange termijn kan je hierdoor erg ziek of allergisch worden. Verzorg je dus goed en geniet van de zon.

Misschien ook interessant: 3x Heerlijk verfrissende infused water recepten!

Door: Nadeche

Recent Posts