Zo zie jij er fris uit tijdens tropisch warme dagen!


Wanneer de temperaturen richting 30 graden lopen heb ik niet de behoefte om een uitgebreide make-uproutine te doen. Ik hou het dan graag simpel maar ik wil er wel fris uit zien! En dat kan met deze simpele tips.

Gebruik een basis waar SPF in zit

Het zou in feite niet nodig moeten zijn om jullie het belang van zonnebescherming uit te leggen. Maar ik merk al te vaak dat veel mensen dit ‘advies’ in de wind slaan. Ik smeer echter altijd dagcrème waar minimum SPF 10  in zit! Als je dagcrème hebt zonder SPF is dat geen probleem, je kan perfect zonnecrème over je dagcrème aanbrengen. Zelf doe ik dit ook omdat ik SPF 20 (die in mijn dagcrème zit) niet voldoende vind wanneer ik de hele dag buiten in de zon zal door brengen.

Concealer, foundation?

Ik kan me best voorstellen dat je liever niet zonder foundation de deur uit gaat. Daarom kies ik ervoor om concealer aan te brengen op de plaatsen waar ik het nodig acht. Bij mij is dit bijvoorbeeld onder mijn ogen omdat ik daar donkere kringen heb. De foundation sla ik hier na gewoon over!

beautycase

Fixeren!

Als je op sommige plekjes concealer hebt aangebracht is het een goed idee om deze toch te fixeren met een poeder. Dit kan transparant poeder zijn, of een ‘gekleurd’ zodat je deze over je hele gezicht kan aanbrengen. Ik doe dit met de Pure Nude poeder van Essence.

Oogmake-up?

Met mijn ogen doe ik eigenlijk maar 1 ding: een huidskleurig potloodje aanbrengen op mijn waterlijn. Dit heeft 2 grote voordelen, je ziet er meteen erg wakker uit én het potloodje zal minder snel uitlopen dan bijvoorbeeld een donkere kleur. Mascara breng ik verder niet aan omdat die kan uitlopen wanneer je echt begint te zweten.

Wenkbrauwen maken het verschil!

Als laatste stap ga ik aan de slag met mijn wenkbrauwen zoals ik al in een eerdere post heb laten zien. Dit zorgt over dat je gezicht fris(ser) oogt en het maakt echt een gigantisch verschil. Bovendien blijft zoiets wel de hele dag op zijn plaats, ook als het 30 graden is!

Door: Marjolein

Recent Posts