Zorgverzekeringen voor 2019 vergelijken


zorgverzekeringen

Vanaf 12 november tot en met 31 december kun je weer zorgverzekeringen vergelijken. De nieuwe premies worden half november bekend gemaakt en dan doe je er toch goed aan om je eigen zorgverzekering nog eens te checken. 

Een ding is zeker, de premie gaat voor iedereen in 2019 omhoog. Dit betekent ook dat de zorgtoeslag zal stijgen. Maar de vraag is nu nog met hoeveel? En wat betekent dit voor jouw zorgverzekering? Is het wellicht een mogelijkheid om naar een andere zorgverzekering over te stappen? In sommige gevallen kan dit geld besparen. 

Zal ik van zorgverzekering wisselen? 

Ik heb al een aantal jaar een redelijk dure zorgverzekering. Het is voor mij belangrijk dat deze zaken goed geregeld zijn, dus ik heb destijds voor een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij gekozen. Vorig jaar kreeg ik na een medisch noodgeval alle kosten vergoed. Helemaal prima dus! Aan de andere kant moet ik twee keer per jaar nog een flinke bijdrage doen als de tandartsrekening binnen komt. Mijn man, die een andere zorgverzekering heeft, krijgt nooit een tandartsrekening door de brievenbus. We gaan altijd samen naar de tandarts en tijdens de afgelopen twee afspraken hebben we een gelijkwaardige periodieke behandeling gekregen. Dit kan dus anders! Daarom ga ik deze maand zorgverzekeringen vergelijken. 

Zorgverzekeringen vergelijken 

Denk jij er ook over na om van zorgverzekering te switchen? Dan zijn november en december de maanden om je te gaan oriënteren! Hoe ga je dit aanpakken? Eerst moet jij jezelf een paar vragen stellen: 

  • Over welke aspecten van mijn huidige zorgverzekering ben ik niet tevreden? 
  • Heb ik voldoende aan een basisverzekering of ook een aanvullende verzekering? 
  • Verwacht ik zorgkosten? (Ben je zwanger of heb je een slecht gebit?) 
  • Wil ik zo min mogelijk betalen of vind ik ruimere vergoedingen belangrijker? 

Zodra je weet wat je wilt en nodig hebt, is het kiezen van een goede zorgverzekering helemaal niet zo moeilijk. Een zorgverzekering vergelijkingswebsite als vergelijkjezorgverzekering.nl inschakelen is een slimme optie. Je kunt dan eenvoudig en vrijblijvend de gewenste filters invullen en de vergelijker toont je de diverse mogelijkheden. Dit duurt slechts 2 minuten en overstappen duurt 5-10 minuten. Best snel toch?  Je kunt misschien een ruimere vergoeding krijgen voor dezelfde prijs die je nu betaald. Of je kunt geld besparen door een aanvullende verzekering te schrappen. 

Als ik jullie een advies mag geven: Maak op basis van jouw medische behoefte een verstandige keuze. Ga even zitten en ga zorgverzekeringen vergelijken. Ik weet zeker dat tussen alle zorgverzekeringen, er een fijne voor jou bij zit!  

Recent Posts