8 Dingen die zwangere vrouwen niet op social media moeten delen!


We snappen heus wel dat je enthousiast bent over je zwangerschap. Ik bedoel; het is echt fascinerend hoe de mens zich voortplant, ontwikkeld en alles wat daarbij komt kijken. Je social media accounts zijn natuurlijk de uitgelezen plek om je zwangerschapsvreugde te delen, maar sommige dingen zijn too much info of wellicht een aanslag op je geloofwaardigheid. Misschien ben ik wel cynisch, kindloos en kan ik er overduidelijk niet over meepraten, Dus gelieve dit artikel met een korreltje zout lezen 😉

1: Je positieve zwangerschapstest posten

Echo’s, babykleertjes en gender reveal activiteiten zijn erg cute, maar een foto van het stokje waar iedereen van weet dat je er op geplast hebt, really?

2: (Genante) kwaaltjes bespreken

Genante zwangerschapskwaaltjes bespreken op facebook of wellicht wel je blog? No-go. Sommige volgers kunnen het misschien waarderen, maar ook je werkgever of (schoon) familie kunnen hiervan meegenieten. Niet echt handig lijkt me.

ii

3: Telkens laten weten hoe gelukkig je bent, inclusief de mietzoete hashtags

Over je zwangerschap praten is oké, zo lang je niet de hele tijd virtueel roept dat je in de zevende hemel bent. Stel je voor; een paar van je volgers kampen met vruchtbaarheidsproblemen en hoeven niet telkens herinnert te worden aan jouw #perfect #almostcompleet #blessed leven.

4: Awkward belly selfies 

Het lijkt me niet handig om een selfie van je lichaam te nemen als de helft van het portret geblokkeerd wordt door je buik. Daarnaast kan ik me voorstellen dat jij je niet in alle bochten kunt wurmen voor de perfecte hoek. Stop met het posten van een awkward resultaat en vraag je wederhelft of vriendin om een mooie foto te maken 🙂

5: Het woord ‘Preggers’ gebruiken

Oké, heel cool dat je ‘preggers’ bent, maar voor ons klinkt dat woord als een keukenmachine of een to-go broodje op het lokale NS station.

iii

6: Angst opwekkende links delen over baby sterfte

Je hormonen halen je nu eenmaal allerlei dingen in je hoofd, maar probeer ze onder controle te houden. Je hoeft je mede -overgevoelige- zwangere medemens niet de stuipen op het lijf te jagen.

7: Jouw foetus vergelijken met een groente/fruit soort

Iedereen heeft zo’n zwangere lady in haar facebook/instagram lijst staan; ’16 weken: kleintje is nu net zo groot als een avocado’ … ’17 weken: kleintje is nu net zo groot als galia meloen’… ‘Week 18 ……. ‘ Dat dus.

8: Alle updates die direct uit de verloskamer komen

Dit is het moment dat jij jouw telefoon gaat neerleggen en je ding moet doen. Zet vooral de facebook live niet aan! Lijkt me logisch, toch?

Lees ook: De ultieme BH guide volgens een Budgetella 

Bron: Purewow.com

Recent Posts