Met dit goedkoop trucje krijg je geen koude voeten!

De afgelopen periode hebben we het goed gemerkt; de temperatuur zakte tot net boven het vriespunt. In combinatie met het typische herfst weer is het steenkoud buiten en eerlijk gezegd ga ik liever niet de deur uit. Op zulke momenten wil ik het liefst in hele foute krokodil onesie binnen blijven, de verwarming een graadje hoger zetten en brownies bakken.

Helaas kunnen we door onze dagelijkse verplichtingen geen winterslaap houden en moeten we noodgedwongen de deur uit. Voor de mensen die voor dag en dauw naar buiten moeten met zulk vies weer, heb ik een fijne tip.

Koude voeten

Het winterse weer gaat vaak gepaard met koude ledematen. Als je op de fiets zit kan het zomaar voorkomen dat je het gevoel hebt dat je vingers afvallen en je tenen gevoelloos worden. Er is niks zo vervelend als kou. Het kan ook nog eens erg veel pijn doen. Op zulke momenten zijn handschoenen de perfecte oplossing voor koude handen en voor koude oren kun je een muts opzetten. Maar wat te doen voor koude voeten? Maak een extra koubestendig en isolerend zooltje.

Maak isolerende zooltjes!

Wat goed is tegen de warmte, is ook goed tegen de kou! Daarom kun je erg gemakkelijk een schoenzooltje maken van een isolerend zonnescherm. Zo’n isolerend zonnescherm kun je al voor een paar euro in goedkope winkels zoals de Action, Big bazar of wellicht de Wibra, de executie verkoop of Zeeman kopen. Erg duur zullen deze zonneschermen niet zijn, en aangezien de zon momenteel erg ver te zoeken is, hoef je deze ook niet voor zijn originele functie te gebruiken. Ook heb je een schaar en een watervastenstift nodig. Hoe je vervolgens te werk gaat kun je in de onderstaande video bekijken:

In de winter moeten we ons aanpassen aan het koude weer. Daarom is het misschien ook handig om te lezen hoe jij je huid gezond kunt houden tijdens de winter.

Budget updates via Instagram!

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips en winkel aanbiedingen, persoonlijke ervaringen en kringloop vondsten! Ook post ik leuke outfits en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram? 

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

 

Comments

 1. 10 november 2016 / 17:09

  Die zooltjes kunnen nog wel eens wat zijn voor in mijn fietsschoenen. Die zijn van 15 graden gewoon al te koud om te dragen.

  • Katrien
   15 november 2018 / 18:48

   Zilverpapier kan je ook al gebruiken!

 2. arjen hoogervorst
  6 januari 2020 / 23:29

  Voorruitbeschermers tegen vorst voor de auto heeft ook een metallic zijde. Kun je ook gebruiken.

 3. erna
  9 april 2020 / 10:42

  heel handig, werkt prima, eindelijk heb ik geen koude voeten meer na 75 jaar

 4. 22 oktober 2020 / 10:41

  Je kunt natuurlijk zelf zooltjes maken. Ik raad uit eigen ervaring de aanschaf van inlegzolen van kurk aan. Zo duur zijn die niet. Bovendien bieden ze behalve effectieve isolatie ook goede steun bij het wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *