10 Handige haar trucjes die elke vrouw moet weten!


Bij veel vrouwen is het dagelijkse motto; it’s all about the hair. Ik ben namelijk ook een van die elegant ladies die flink obsessed is met haar kapsel. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en tegelijkertijd ben ik een echte haarvegan.

Wat is nou goed voor jouw haar en welke voordeeltjes kun je er uit halen? Ik deel vandaag 10 haar trucjes en aanbevelingen vanuit mijn eigen ervaring! Ik hoop dat je er iets aan hebt.

Gebruik conditioner voor je shampoo

Conditioner maakt je haar zwaarder en je kunt dus gedag zeggen tegen volume. Zeker bij dun en fijn haar kun je deze tip goed gebruiken. Doe eerst conditioner in je haar en vervolgens was je het met shampoo. Je haar blijft zacht en je hoofdhuid schoon!

Maak een maskertje met Aloë Vera

Aloë Vera is een plantje dat goed is voor verschillende doeleinden. Het houdt je lichaam, huid en haar gezond. Daarom is het goed om een keer in de zoveel tijd een maskertje van een gepelde Aloë blad te maken. Het is een echte moisturizer!

Ga Sulfaatvrij wassen

Dit is een tip die ik je van harte kan aanbevelen. Ik was al meer dan een jaar mijn haar met een shampoo die SLS vrij is en de conditie van mijn haar 200% verbeterd! Bij de Tuinen/ Holland & Barret kun je verschillende goede Sulfaatvrije shampoo’s vinden. Ze hebben vaak interessante kortingsaanbiedingen! Ik gebruik zelf de shampoo’s van Dr. Organic.

Gebruik haar mouse op een andere manier..

Zo kun je bijvoorbeeld de mouse op je haarborstel aanbrengen zodat je het goed kunt verdelen.

Gebruik niet meer dan nodig van een haar product

Als een product goed helpt ben ik vaak geneigd om er meer van te gebruiken. Doe dit niet! Het maakt je haar zwaarder of kan een averechts effect creëren.

Zet niet te veel druk op je stijltang

Veel mensen zetten té veel druk op de stijltang als ze hun haar er door halen. Je haar wordt namelijk zo stijl, dat het aan je hoofd ‘plakt’. Niet doen dus.

Een van mijn favo haar trucjes: Beachwaves to the max

Deze geniale truc gebruik ik altijd als ik beachwaves wil maken. Verdeel je haar in verschillende secties en maak vlechten. Wikkel deze vlechten in zilverfolie en ga er zo’n 3-5 keer met de stijltang overheen. Even laten afkoelen, sprayen met haarlak en maak de vlechtjes los! Gebruik texture spray of haarlak om extra volume te maken!

Gebruik je bobby pins andersom

Voorheen gebruikte ik mijn bobby pins verkeerd. Ik schoof ze namelijk met de ribbel kant omhoog in mijn haar. De pins glijden er op die manier sneller uit. Als je de ribbel kant omlaag draagt zit je haar beter vast.

Ga elke 2 maanden naar de kapper

Er is niks zo fijn als een stijlvolle coupe die gezond oogt. Daarom is het belangrijk om je haar af en toe een knipbeurt te geven. Wil jij je haar laten groeien? Dan kun je de knipbeurt eventueel uitstellen tot 3 maanden. Dat is ook echt het maximum! Dit is een van de beste haar trucjes.

Maak gebruik van kwaliteitsproducten

Haarproducten van goede kwaliteit zijn vaak wat duurder. Als Budgetella raad ik je dit aan! Qua haarproducten heb ik ondervonden dat goedkoop meestal duurkoop is. Daarom leg ik zo nu en dan een bezoekje aan de kapperswinkel af. Hier verkopen ze premium producten en de verkopers kunnen je adviseren welk product bij jouw wensen past. Zo kocht ik laatst een hele fijne leave in treatment. Hij koste wel €11,95 voor 150 ml, maar ik zou niet anders meer willen!

Tips delen

Door tips met elkaar te delen, kunnen we veel geld besparen. Dit kan via de Facebook groep Budget en Besparen Lifestyle. Wordt lid en praat mee over alle onderwerpen die met besparen, koopjes en budget te maken hebben. Speciaal voor mensen die geld willen overhouden of niet veel te besteden hebben.

Wil je deze info bewaren? Pin it!

Wil je deze informatie bewaren voor later? Klik op de foto en pin hem op Pinterest! Je kunt meteen een van jouw borden kiezen om deze afbeelding op te slaan!

Recent Posts