10 Manieren om de waskamer te organiseren!


Eigenlijk ben ik altijd wel op zoek naar manieren om ruimte te besparen in huis. Handige trucjes om de boel te organiseren en het netjes te houden. Een van die rommelige plekken waar ik vaak organiseer is de waskamer. De ruimte waar de wasmachine staat, de wasmand, wasmiddel en toebehoren. 

Om het leed dat de was doen heet, zo geolied mogelijk te laten verlopen, wil ik een overzichtelijke ruimte. Waar ik dingen makkelijk kan pakken als ik ze nodig heb, of waar ik niet over obstakels val. Daarom deel ik vandaag een aantal persoonlijke tips die ik in mijn eigen wasruimte toepas.

Organiseren start via Pinterest

De beste inspiratie voor het opruimen van je huis, kun je via Pinterest vinden. Deze app staat vol met afbeeldingen en content om te bewaren en toe te passen in je eigen leven. Organiseren is populair en er valt genoeg te vinden. Onder andere de tips die ik zelf uitvoer:

  1. Zorg voor een overzichtelijke (stelling) kast in jouw waskamer
  2. Gebruik een limonadetap om wasmiddel in te doen
  3. Maak gebruik van 3 wasbakken: Witte, zwarte en bonte was
  4. Je kunt een keukentrolley gebruiken om je wasmiddel te bewaren
  5. In een mandje van de Action kun je solitaire sokken verzamelen
  6. Gebruik een potje om spullen te verzamelen die uit broek- en jaszakken komen
  7. Heb je plek? Dan is het handig om een kledingrek te plaatsen om overhemden te laten drogen
  8. Dicht bij de trap? Koop een railing-droogrekje. Super handig!
  9. De strijkplank kun je wellicht in de smalle ruimte naast de wasmachine plaatsen
  10. De wasmachine en droger naast elkaar? Plaats er een (keuken)blad op!

De Budgetella community

Deze trucjes heb ik allemaal via Pinterest gevonden. Love it! En wij zitten ook op Pinterest! Wil je Budgetella via Pinterest volgen en up to date blijven van budget en lifestyle nieuws? Volg ons dan via deze link.

Heb jij zelf leuke bespaar of budget tips? Meld je dan aan bij onze Budgetella community: Budget en Besparen Lifestyle via Facebook. In deze groep kun jij op de hoogte blijven van kortingen, aanbiedingen, koopjes, bespaar tips en nog veel meer! Zie ik je daar?

Recent Posts