10 beauty handelingen die je veel te weinig doet


image-2017-07-18

De meeste vrouwen zijn elke dag actief bezig met gezichtsverzorgingen en make-up. Toch vergeten we met z’n alleen heel veel dingen te doen. Soms zijn we gewoon te lui, soms hebben we echt niet door dat we iets overslaan. Dit zijn 10 beauty handelingen die je veel te weinig doet.

We weten dat het belangrijk is om ons in te smeren met zonnebrand, maar doen we dat ook als je niet naar het strand gaan? Slapen met make-up is funest, maar vaak zijn we toch te lui even uit bed te gaan om ons gezicht nog te reinigen. 10 handelingen die super belangrijk zijn, maar die we vaak vergeten!

1 – Lipstick dragen

Nier per sé belangrijk, maar vooral heel zonde. Je hebt waarschijnlijk super mooie lipkleuren thuis liggen, maar gebruikt ze vast niet op dagelijkse basis. Super zonde, want liquid producten gaan vaak het eerst bederven. Vergeet die mooie kleuren in je make-up stash niet!

2 – Dagcrème smeren

Het is erg belangrijk om onze huid mooi te houden, maar gebruik je die veel te dure crème wel genoeg? Echt elke dag en nacht? Of ligt hij er voor de sier…

3 – Je kwasten reinigen

Dit spreekt voor zich. Dit vergeten we niet zomaar, hier zijn we gewoon veel te lui voor. Zeg nou eerlijk, wie doet dit écht elke twee weken?

4 – SPF smeren

Iets super belangrijks wat je zéker vaker moet doen. Je zonnebrand werkt namelijk na 2 uur al uit. Ook op een dag dat je niet op het strand gaat liggen. In de zomer schijnt de zon namelijk ook ‘gewoon’ op een dag dat je op je werk zit. Geloof me, alsnog wordt je blootgesteld aan de UV stralen! En als er één ding is die meewerkt aan het verouderen van onze huid… oei!

5 – Je make-up opruimen

Alle nieuwe make-up gooi je gewoon in je lade en zie je eigenlijk nooit meer terug, tot je heel goed zoekt. Er liggen waarschijnlijk genoeg producten die je nooit gebruikt en waar je misschien een vriendin wel heel blij mee kunt maken!

6 – Een review lezen voor je iets koopt

Als de verpakking er mooi uit ziet mag ik het kopen toch..? Nope! Check even het internet of je dit product wel écht in je make-up stash wilt.

7 – Checken of het product nog goed is

Make-up producten gaan gewoon over datum (ook de poederproducten!) en waarschijnlijk check je dit veel te weinig. Hou je niet te vast op de tijd die er op de verpakking staat, maar kijk of het product nog goed ruikt, er goed uitziet en nog hetzelfde als altijd aanbrengt.

8 – Veranderen van gezichtsverzorging

Je gezicht verzorgen is helaas niet makkelijk. Je moet namelijk best regelmatig van gezichtsverzorging wisselen, om het beste resultaat te krijgen.

9 – Je make-up verwijderen voordat je naar bed gaat

De gevolgen hiervan weten we allemaal, toch is het moeilijk om even voordat je naar bed gaat je gezicht grondig te reinigen. Zeker als je er al een tijdje in ligt…

10 – Je nek en decolleté verzorgen 

Dit is iets wat we veel vergeten! Deze huid is namelijk super dun en moet dus juist goed verzorgd worden! Smeer dus ook deze huid goed in met crème of spf!

Hopelijk heb je weer wat bijgeleerd en ben je weer herinnerd aan het feit dat je deze handelingen niet moet vergeten!

Recent Posts