10x Fijne tips om ongemerkt geld te sparen!


ongemerkt sparen

Hey allemaal! Je woont in een leuk huis, je hebt een leuke baan en je doet leuke dingen in het leven. Deze dingen kosten geld en leveren geld op. Het is belangrijk om een balans te vinden in de inkomsten en uitgaven. Daarnaast heb je nog het volgende punt: geld sparen. Lukt het jou om de balans te vinden, maar is er geen ruimte om geld te sparen? Dan kun je de onderstaande tips wellicht goed gebruiken.

Het is belangrijk om geld te sparen voor diverse doeleinden. Sparen voor je pensioen, je vakantie, incidentele uitgaven of een duur product dat je graag zou willen hebben. Tussen alle reilen en zeilen van het dagelijkse leven lijkt dit moeilijker dan dat je in eerste instantie voor ogen had. Toch kan sparen ook bij jou lukken! Ongemerkt sparen is niet alleen handig, maar ook nog eens erg leuk! Dit kun je doen:

Koopzegels sparen

Ik trap af met de meest geniale tip: Koopzegels sparen! Bij diverse supermarkten kun je bij de kassa voor koopzegels vragen. Je betaald hier voor. Dit is vaak een paar euro extra bovenop de boodschappen. Het aantal koopzegels hangt af van het aankoopbedrag van je boodschappen. Soms krijg je 10 zegeltjes, soms ook wel 30! deze zegeltjes plak je in een spaarboekje. Als jouw boekje vol is, dan breng je het naar de servicebalie van de supermarkt. Zij keren dan het gespaarde bedrag uit en vaak krijg je nog een paar euro cadeau!

Tegenwoordig gaat dit spaarsysteem digitaal via de app van de supermarkt.

Trek een paar euro van je budgetten af

Ook een handige tip: Snoep een paar euro van je diverse budgetten af en stop dit in een spaarpotje of boek het naar de spaarrekening. Al is dit maar €3,00 die je van het boodschappenbudget af haalt of €10,00 van het kleedgeld. Kleine beetjes kunnen op den duur een groot verschil maken.

Beloon jezelf door te sparen!

Heb je een zware taak uitgevoerd of ben je goed bezig geweest! Beloon jezelf! Dit keer niet met een reep chocolade of een tijdschrift, maar stop wat extra’s op je spaarrekening of in een potje. Als je aan het einde van de maand naar een sauna complex kunt gaan, weet je dat dit het allemaal waard was!

Sparen met aankopen doen

Sparen en kopen? Dit gaat tegenwoordig hand in hand! Ik heb me sinds kort aangemeld bij ippies.nl. Via deze website kun je ippies sparen als jij in een van de aangesloten webshops jouw aankopen doet. De gespaarde ippies kun je later uitgeven in diverse webshops. Ik koop kattenvoer via Zooplus en ik bestel ook vaker via Thuisbezorgd. Zo kan ik ongemerkt geld sparen! Als ik genoeg ippies heb gespaard, dan doe ik daar later een andere noodzakelijke aankoop van. Het bedrag dat ik uit mijn budget bespaar kan rechtstreeks de spaarpot in!

Automatisch een bedrag naar je spaarrekening overmaken

Een moeilijke stap, maar als je dit eenmaal gedaan hebt kun je flink wat sparen! Al is het maar €20,00 per maand. Je zult het misschien niet eens merken omdat dit automatisch gebeurd. Je zult er op den duur veel profijt van hebben!

Handige tips om ongemerkt de spaarpot te vullen

  • Verkoop iets via Marktplaats en stop de opbrengsten in een spaarpotje.
  • Heb je wisselgeld? Stop dit ook in de spaarpot!
  • Ga een spaarchallenge aan! Via Pinterest kun je veel challenges vinden. Het gespaarde bedrag gaat in de spaarpot.
  • Heb je gezinsleden die muntgeld in hun broekzakken bewaren? Check de zakken voor het wassen en stop het gevonden wisselgeld in de spaarpot.
  • Doet een gezinslid iets tegen de huisregels in? Vraag dan €0,50 voor elke overtreding. Alles gaat naar de spaarpot!

Uiteindelijk breng je de spaarpot naar de bank en je zult zien dat je ongemerkt tientallen of misschien wel een paar honderd euro hebt gespaard. Daar kun jij je overtredend gezin van meenemen naar de Efteling (stout zijn loont! haha) of kunnen jullie op vakantie gaan of een back-up hebben voor als de wasmachine kapot gaat. Sparen is een opgave, maar spenderen is de beste beloning ooit!

VOLG BUDGETELLA VIA INSTAGRAM

Volg jij Budgetella al via Instagram? Ik plaats dagelijks Budget tips, persoonlijke ervaringen en (kringloop) koopjes! Ook post ik leuke outfits, DIY projecten, Mystery boxen en goedkope beauty musthaves. Kortom, alles wat te maken heeft met Budget en Lifestyle! Het lijkt me onwijs leuk om in contact te komen met mijn lezers! Zie ik je op Instagram?

Recent Posts