12 Geniale trucjes om je huis snel schoon te maken!


Schoonmaken en het huishouden doen is niet mijn meest favoriete hobby. Tenzij je Monica Geller heet, zal dat waarschijnlijk ook niet jouw geliefde bezigheid zijn. Het is echter wel een noodzakelijk kwaad waar we niet onderuit komen. En zeg eens eerlijk: Een schoon huis is toch een stuk prettiger om in te leven?

Nederlanders zijn vaak binnen, en dat betekent meer kans op rommel en viezigheid. Het schoonmaken van je huis is daarom essentieel en het hoeft niet eens lang te duren! Vaak denken mensen dat je een halve dag kwijt bent aan de schoonmaak, maar met deze slimme trucjes ben je nog niet eens een uurtje bezig.

Geniale trucjes om je huis snel schoon te maken

Fris je vuilnisbak op

Ruikt jouw vuilnisbak naar etensresten en wil je hem pas de volgende dag in de container gooien? Pers dan een citroen uit in een schaaltje en gooi de schil weg in de vuilnisbak. De citroen zorgt voor een aangenamere geur in en rondom de vuilnisbak.

Laat de magnetron zichzelf schoonmaken

Nu gaan we aan de slag met het citroensap in het schaaltje! voeg een beetje water toe en verwarm het mengsel gedurende 3 minuten in de magnetron. Laat het nog even 5 minuten staan zodat de damp zijn werk kan doen. Vervolgens hoef je alleen nog maar met een doekje de magnetron uit te vegen. Nooit meer schrobben!

Maak je bed op terwijl je er nog in ligt

Klinkt makkelijk toch?

Plaats een mand in elke kamer van het huis

Het is een strategische zet om in elke kamer van het huis zo’n leuke stoffe opruim mand te zetten. Kleine rondslingerende spullen kunnen snel opgeborgen worden en eens keer in de zoveel tijd ga je de manden uitmesten. Verplaats de inhoud naar een betere plek of geef het weg aan de kringloop.

Ruim de vaatwasser slim in

Hoe fijn is het, dat als de vaatwasser klaar is, je in een greep alle vorken, messen, lepels, glazen en borden bij elkaar kunt grijpen en kunt inruimen? Plaats daarom bij het vullen alle artikelen bij elkaar. Maak er geen puinhoopje van waardoor je weer alles bij elkaar moet zoeken. Dit bespaard je zeker 5 minuten tijd!

Bewaar een raamwisser in de douche

Klaar met douchen? Gebruik dan een raamwisser om het water van het douchepaneel te halen. Zo bestrijd je kalkaanslag.

Opruimen in 5 minuten

Belt je moeder op dat ze over 10 minuten voor je deur staat? Dan is het tijd voor speedy-opruimen! Pak de manden uit de kamers en stop snel alle rondslingerende spullen in de juiste manden. Zet de manden weer terug in de kamers en ruim de inhoud later op als het bezoek weg is.

Stop het in de vaatwasser!

Wist je dat er erg veel dingen zijn die je, naast pannen en servies, ook in de vaatwasser kunt stoppen voor een grondige reiniging? Denk hierbij aan gasfornuis onderdelen, plastic speelgoed, snuisterijen, auto onderdelen en meer? Ik schreef  een artikel met een handige lijst van dingen die in de vaatwasser kunnen!

Laat de blender zichzelf schoonmaken

Heb je de blender uitgespoeld? Vul hem met warm water en doe er een drupje afwasmiddel bij. Even aanzetten en je blender is weer schoon! Even uitspoelen en laten drogen voordat je hem weer gaat gebruiken.

Plaat aluminium folie op de bodem van de oven

Mocht de lasagne in de oven overlopen of de pizza door het rooster vallen (Dat is mij wel eens gebeurt), dan hoef je de oven niet schoon te boenen, maar gewoon de aluminium folie op de bodem vervangen.

Maak je computer snel schoon

Je hebt alleen maar een doekje, alcohol en een wattenstaafje nodig om tussen de toetsen te cleanen!

Fris je koelkast op

Ruikt jouw koelkast naar take-away kliekjes of salami? Het is lastig om een hardnekkige lucht uit de koelkast te krijgen, maar ook daar is een trucje voor! Plaats een bakje met versgemalen koffie in de koelkast. De slechte geur is binnen een mum van tijd weg! Het bakje kun je een keer per maand vervangen.

Budget en Besparen Lifestyle

Wist je dat Budgetella een eigen Facebook groep heeft met nog meer van zulke handige tips? Budget en Besparen Lifestyle is een groep waar wij allemaal onze huishoud, schoonmaak en bespaartips kunnen delen. Ook kun je er goedkope recepten, supermarktaanbiedingen, uitjes en meer vinden! Kom lekker gezellig langs! Zie ik je daar?

Recent Posts