3 ultieme tips voor een gezonde huid in de winter!


huid

In de winter heb je een groot contrast qua temperaturen. Buiten krijg je te maken met ijzige koud terwijl de temperaturen binnen opgestookt worden. Zulke verschillen zijn niet goed voor je huid. De huid is sneller droog en ziet er grauw uit. Daarom is het belangrijk dat jij deze goed verzorgd en dat kan met deze 3 ultieme tips!

Lichaamspakking (met zeewier)

Op zoek naar een huid die straalt een zacht aanvoelt? Dan is het aanbrengen vaan een lichaamspakking een goede manier om je huid een oppepper te geven. Zorgvuldig wordt een lichaamspakking aangebracht om zowel te reinigen als te voeden. Het is de bedoeling dat je huid als herboren aanvoelt. Met behulp van zeewier wordt je huid ontgift en ontdaan van schadelijke stoffen terwijl het zich hersteld. Het geeft vitaliteit aan je huid en het bevorderd de bloedcirculatie. Je kan uit verschillende soorten pakkingen kiezen bij de schoonheidssalon, maar je kunt ze ook makkelijk zelf maken.

Gezichtsverzorging

Denk je dat gezichtsmaskers alleen iets is voor vrouwen die graag verwend willen worden? Fout! Iedereen zou gezichtsmaskers moeten gebruiken. Als je al op vroege leeftijd begint met deze gezichtsverzorging kan het vroegtijdige rimpels en schade door de zon tegengaan. Happy huid! Je doet er goed aan om elke week een masker aan te brengen. Daarnaast is voldoende inname van vitamine C een must! Naast het eten van oa sinaasappels en wortelen, kun je het beste resultaat bereiken met een serum op basis van L-ascorbinezuur. Dit is een vorm van vitamine C die het aanmaak van collageen bevorderd. Resultaat; de huid straalt en wordt elastischer.

Handen en voeten!

In de winter ben je warm aangekleed, maar je handen krijgen het meeste te verduren. Zeker als je door weer en wind naar buiten moet. Ook kun je last krijgen van gebarsten hielen en droge voeten. Het is daarom belangrijk om deze lichaamsdelen extra te verwennen! Ik gebruik vaak maskertjes van Lush of Montagne Jeunesse .Vervolgens trek ik sokken en handschoenen over het aangebrachte masker aan. Na een nachtje slapen voelen handen en voeten weer als nieuw! Geen masker in de buurt? Gebruik een bodylotion of voedende crème.

Recent Posts