Hoe ik maar 30 euro per week uitgeef aan boodschappen!

Op de boodschappen kan heel wat bespaard worden. Zo schreef ik al vele artikelen over dit onderwerp en hoe je maandelijks geld kunt overhouden door slim in te kopen. Ik leer dagelijks bij over dit onderwerp en na een aantal maanden is het tijd voor een update!

Yes, mijn boodschappenbudget is €30,00 per week. Dit is het budget voor een twee persoonshuishouden. Een verrassend tipje van de sluier: Ik koop mijn boodschappen niet bij de Lidl of Aldi.

Too good to go!

Ken je too good to go al? Via deze app kun je heel voordelig de leftovers van supermarkten, bakkerijen, lunchrooms en meer opkopen! Via de app koop je voor een paar euro een voucher en met deze voucher kun je (vaak aan het einde van de dag) jouw ‘magic box’ ophalen. Je krijgt dan producten mee die niet verkocht zijn of tegen de houdbaarheidsdatum gaan. Ik koop elke week voor €5,00 een magic box bij een locale buurtsuper met zo’n €15,00 – €20,00 aan boodschappenwaarde. Een aantal producten kun je invriezen en voor de rest eet ik een paar dagen wat de pot schaft. Een prima oplossing om voedselverspilling tegen te gaan én om geld te besparen!

Groente kopen op de markt

De ultieme tip om gezond én goedkoop te eten, is door groente te kopen op de markt. Het is vaak €0,50 tot euro-werk voor diverse producten. Zo koop ik elke week 3 avocado’s voor €1,00! (In de supermarkt kosten ze dit per stuk) Paprika’s voor een prikkie, 2x courgettes voor €1,00, Prei voor €0,50, cherry tomaten, 250 gram voor €1,00 etc. etc. Ook fruit koop je hier voor weinig. Check zeker ook even of de kaasboer en de poelier goedkoper is op de markt. Hier kun je veel geld mee besparen!

Aanbiedingen bij Albert Heijn

Veel mensen denken dat Albert Heijn duur is, maar we kunnen er niet om heen dat deze supermarkt ook de beste aanbiedingen heeft! Tijdens het hamsteren en de route 99 sta ik paraat! Als je de aanbiedingen in de gaten houdt, kun je veel boodschappen kopen voor weinig!

Bulk koken en invriezen

Een keer per week sta ik een hele middag in de keuken en maak ik een bulk gerecht klaar. Deze kan ik dan in meerdere porties verdelen en invriezen. Dan ben je de komende weken op diverse dagen al voorzien van een maaltijd! Wil je weten welke gerechten je goedkoop kunt maken en invriezen? Ik schreef er een handig artikel over

Deel jouw bespaar tips!

Via dit artikel heb ik een klein beetje uit kunnen leggen waarom ik slechts €30,00 per week uitgeef aan boodschappen. Heb jij ook nog handige tips die je graag met ons en alle andere lezers wil delen? Dan kun je lid worden van onze Facebook groep: Budget en Besparen Lifestyle. Binnen deze community delen we kortingen, tips en stellen we budget gerelateerde vragen! Zie ik je daar? (:

 

Delen:

3 Reacties

 1. Wendy (B)
  3 juli 2019 / 17:46

  Ik doe redelijk wat jij doet dus het zit wel goed!

 2. julien van kerckvoorde
  17 februari 2020 / 13:33

  we zijn ook met 2 ,30 euro is voor ons te weinig zelf al hebben we een groentuin. maar ik denk hoe het komt mijn man is een zeer grote eter,een halve kilo spaghetti ,veel aardappelen we eten s’avonds veel fruit en ook eens een snoepje zou het kunnen dat het daaraan ligt we kijken ook uit naar promoties ed maar op eten wil mijn man zeker niets besparen !

 3. 26 juli 2020 / 08:47

  Respect. Geweldig om te lezen. Hartelijk dank voor het delen van al je tips. Daar heb ik zeker heel veel aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *