5 Handige tips om je badkamer een snelle makeover te geven


badkamer

5 Handige tips om je badkamer een snelle makeover te geveDe badkamer vind ik misschien wel de gezelligste plek in huis. Het is er vaak warm en de ruimte straalt rust uit. Het is als een kleine oase in je huis. Hoewel hygiëne erg belangrijk is in de badkamer, is een leuke aankleding ook een must. Daarom deel ik vandaag vijf tips om een stijlvolle badkamer te creëren naar jouw eigen smaak.

We kunnen het beste met een schone lei beginnen. Haal dus alle meubels en accessoires uit je badkamer en ga naar de bouwmarkt om de benodigde spullen te halen.

Kies voor wit

Wit staat voor schoon. En een goede hygiëne is erg belangrijk in de badkamer. Hoewel het belangrijk is om elke week je badkamer grondig schoon te maken, oogt een witte kleur meteen al een stuk frisser. Daarnaast geeft het een positieve vibe en kun je ook optisch meer ruimte creëren. Dat is de kracht van een fris nieuw kleurtje. Wil je de verbouwing graag uitbesteden? Huur dan een schildersbedrijf in.

Meer ruimte

Het is misschien een goed idee om meer ruimte te creëren. We hebben al vermeld dat witte muren hier aan kunnen bijdragen, maar er zijn nog veel meer manieren om dit te doen. Zo kun je kiezen voor lange, maar minder diepe meubels. Denk goed hoe je de indeling maakt. Wil je echt meer ruimte hebben? Dan kun je overwegen om een dakkapel te laten bouwen. Je kunt dan kiezen voor een hout-, polyester- of kunststof dakkapel.

Kies de stijl die bij jou past

Vaak is het moeilijk om een thema te kiezen.. Hoe wil jij hem graag inrichten? Hou je van een Scandinavische stijl of ben je helemaal fan van kamerplanten? Kies dan voor een botanische look. Op inspiratie websites zoals Pinterest kun je veel ideeën opdoen. Laat je fantasie de vrije loop gaan.

Ga voor een key item in je badkamer

Het is een goed idee om een key item te kiezen. Een item dat extra opvalt en waar je ogen meteen op gericht zijn bij het betreden van de badkamer. Een kamerplant of een mooie grote vaas is een goed idee. Ook kun je kiezen voor een stijlvol krukje. Jij hebt het in de hand!

Zorg voor genoeg licht

Je badkamer voorzien van genoeg licht is belangrijk. Het oogt een stuk frisser en ruimtelijker. Laat daarom spiegels het buitenlicht door de ruimte weerkaatsen en ook hier komen de witte muren weer van pas. Witte muren weerkaatsen namelijk meer licht dan donkere muren.

Recent Posts