5 Makkelijke manieren om geld te sparen!


sparen

Vroeger was het simpel: had je geld over, dan zette je dat op een spaarrekening, zodat je er een extraatje over ontving. Maar nu de spaarrente zo laag is, vraag je je misschien af of je niet beter iets anders kunt doen met je geld. Twijfel je over een koophuis? Geen gek idee, want de hypotheekrente is ongekend laag. Maar er zijn meer manieren om slim om te gaan met je geld. En ja, daar hoort sparen nog altijd bij. Vijf tips van MoneYou om te (be)sparen. 

Inkomsten en uitgaven op een rij om geld te sparen

Houd wekelijks of maandelijks je inkomsten en uitgaven bij. Je weet dan precies wat er binnenkomt en uitgaat. En hoeveel je over hebt. Zet dit bedrag opzij, want dat levert je nog altijd meer op dan als je het op een betaalrekening laat staan. Het is immers spijtig als je de rente die je kunt krijgen misloopt. Probeer elke maand een vast bedrag voor sparen te reserveren. Zo weet je zeker dat je daadwerkelijk spaart. Stel hiervoor een automatische overschrijving in vanaf je betaalrekening.

Besparen = sparen

Door te noteren waar je je geld aan besteedt, heb je ook beter in beeld waar de meeste van je centen aan op gaan, en dus waarop je het makkelijkst kunt besparen. Dat helpt je een stuk bewuster met je uitgaven om te gaan en om aan het eind van de maand wat (meer) geld over te houden. Dit geld stort je dan uiteraard op je spaarrekening.

sparen2

Begin met doelsparen

Geld opzij zetten is ook handig als je iets concreets op het oog hebt dat je wilt kopen. Een auto bijvoorbeeld, of een vakantie. Vaak weet je welk bedrag je daarvoor nodig hebt. Doelsparen helpt je bij het bereiken van je doel. Je spreekt dan met jezelf af hoeveel je per maand opzij zet en weet dan precies hoe lang je moet sparen. Omdat je een concreet doel voor ogen hebt, spaar je gedisciplineerder. Je bereikt je doel dan hoogstwaarschijnlijk ook sneller dan wanneer je ‘zomaar’ wat spaart. Benieuwd naar doelsparen? Kijk eens op de website van MoneYou.

Kies voor zekerheid met een deposito

Wil je verzekerd zijn van een vaste rente en heb je spaargeld waar je al langere tijd niet aan hebt gezeten? Denk dan eens aan een spaardeposito. Daarmee weet je zeker dat de rente niet omlaag gaat in de periode dat je je geld vast hebt staan. Je kiest zelf hoe lang je je geld op een deposito zet. Dat hoeft niet per se meteen voor een hele lange periode te zijn. Wist je dat dit bij MoneYou bijvoorbeeld al vanaf 6 maanden kan?

Sparen met je smartphone

Je spaart nog slimmer als je altijd en overal inzicht hebt in je spaargeld. Met een smartphone is dat gelukkig heel eenvoudig te regelen. Tegenwoordig bieden steeds meer banken als MoneYou een spaarapp. Hiermee check je op elk moment – in de trein na je werk of op weg naar de stad bijvoorbeeld – of je spaarrente of je maandelijkse overboeking vanaf je betaalrekening al is bijgeschreven of dat je deposito misschien vrijvalt. Zo ben je er supersnel bij, mocht je ontdekken rente mis te lopen.

#Dit artikel bevat een samenwerking

Recent Posts