5x Low budget makkelijke kamerplanten


Als er items zijn waar je met een gerust hart in kunt investeren, dan zijn het wel kamerplanten. De meeste planten zijn long-lasting. Zo lang houdbaar, dat je ze zelfs aan de volgende generatie kunt meegeven als ze hun eerste stekkie gaan inrichten. Vandaag ga ik een aantal kamerplanten met jullie delen die ook nog eens makkelijk te onderhouden zijn!

Makkelijk in het onderhoudt betekent vooral dat je er weinig aan hoeft te doen, maar er toch erg veel plezier aan kunt beleven. Haal alvast de lente in huis met de volgende exemplaren, want de botanica look gaat het ook dit voorjaar weer helemaal maken!

5x makkelijke kamerplanten

plant-2388823_960_720

De krulvaren

Onkruid vergaat niet, en ook de krulvaren blijft altijd terug groeien. Een pain in the ass in de tuin, een zegen in een potje! De krulvaren filtert en bevochtigd de lucht en helpt af te rekenen met schimmels. Ook heeft hij weinig licht nodig. Ideaal toch?

aloe-vera-918662_960_720

De Aloë Vera

Deze plant heeft weinig water nodig, maar wel een plekje achter het venster. De met vocht gevulde bladeren zijn een goede basis voor vele beautyproducten. Een musthave!

snake-plant-2842747_960_720

De Sansevieria

Deze plant is niet kapot te krijgen. Mijn moeder had deze plant al meer dan 20 jaar in huis. Ze wilde er van af, dus nam ik hem over. Dat werd een ramp. De Sansevieria was intussen al uit zijn voegen gegroeid en ik probeerde hem tevergeefs te redden. Uiteindelijk bezweek hij na een kwart eeuw aan zijn eigen gewicht. Hij was inmiddels van een klein plantje uitgegroeid tot een respectabele 1,30 m. Ik geloof dat hij nu op de stort gedijt. Niet kapot te krijgen, dus zeker een aanrader.

plants-3061511_960_720

 

De vetplant

Nog een exemplaar in de categorie niet-kapot-te-krijgen. Vergeet je hem een jaar water te geven? Dan staat hij nog steeds je woonkamer op te leuken!

flower-3033210_960_720

Het oranjeboompje

Ik durf te wedden dat je het oranjeboompje vast en zeker bij je oma gezien hebt. Deze plant was in de jaren 80/90 trending en happening in de vele woonkamer en hallen. Geef ze elke week een beetje water en je zult jarenlang een prachtplant hebben. Pas op: De besjes zijn giftig! Het is dus verstandig om de plant uit de buurt van kleine kinderen en huisdieren te houden.

Recent Posts